Annonce
Aabenraa

Virus lægger en dæmper på interessen for mudderløb

Arrangørerne krydser fingre for, at Xtreme Mandehørm i Aabenraa kan blive gennemført i år. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Normalt ville mudderløbet Xtreme Mandehørm i Aabenraa for længst være lukket for flere tilmeldinger. Sådan er det ikke i år.
Annonce

Aabenraa: Siden midten af marts har corona-virussen været den direkte årsag til, at det ene store arrangement efter det andet er blevet aflyst. Nu begynder situationen langsomt men sikkert at normalisere sig, og derfor håber arrangøren af mudderløbet Xtreme Mandehørm i Aabenraa også, at løbet kan gennemføres lørdag den 3. oktober.

- Vi regner med og går ud fra, at Xtreme Mandehørm bliver gennemført, siger Hans Jørgen Christensen fra Aabenraa Firma & Senior Idræt, der står bag afviklingen af løbet.

Det er 10. gang, at Xtreme Mandehørm i Aabenraa skal afvikles, og normalt ville de omkring 900 pladser til løbet længe være blevet revet væk. Sådan er situationen ikke i år.

- Tilmeldingerne til herreløbet har været meget afventende, og på nuværende tidspunkt har vi omkring 230. Det skyldes uden tvivl corona-virussen, og de sidste to måneder har der stort set ingen tilmeldinger været, siger Hans Jørgen Christensen.

Annonce

Folk er afventende

Det koster 595 kroner plus gebyr at deltage i årets udgave af Xtreme Mandehørm i Aabenraa, og Hans Jørgensen Christensen er blevet kontaktet af flere, der spørger, hvad der sker med de penge, hvis løbet bliver aflyst på grund af corona-virussen. Det er der et klart svar på.

- Bliver løbet aflyst, får man selvfølgelig pengene tilbage, siger Hans Jørgen Christensen.

Xtreme Mandehørm er et terrænløb kun for mænd, og ruten er spækket med forhindringer. Man skal igennem både vand, ild og masser af mudder, og det bliver hvert år afviklet i Slagelse, Odense, Hillerød, Aarhus, Aalborg og Aabenraa på forskellige datoer.

- Xtreme Mandehørm er blevet en stor succes i Aabenraa og er nu det største af slagsen i Danmark, siger Hans Jørgen Christensen.


Bliver løbet aflyst, får man selvfølgelig pengene tilbage.

Hans Jørgen Christensen, Aabenraa Firma & Senior Idræt


I de andre byer, som afvikler Xtreme Mandehørm, er situationen den samme som i Aabenraa. Det oplyser Steen Sulstad Pedersen fra Dansk Firmaidræts Forbund, der er overordnet løbsansvarlig.

- Folk er afventende med hensyn til at tilmelde sig, og vi har også været afventende med at markedsføre løbet, siger Steen Sulstad Pedersen.

Annonce

Følger retningslinjerne

Den overordnede løbsansvarlige for Xtreme Mandehørm håber selvfølgelig også, at løbene bliver gennemført.

- Ingen af byerne har på nuværende tidspunkt valgt at aflyse, og vi vil gøre alt for at gennemføre løbene under sikre forhold, der følger retningslinjerne, siger Steen Sulstad Pedersen.

- Vi holder vejret og arbejder med forskellige scenarier for afviklingen af løbene. Der kommer jo hele tiden nye retningslinjer, fortsætter han.

Mens det kniber for mændene med at få sig tilmeldt, så ser det helt anderledes ud med kvinderne. I Aabenraa bliver Ladies Mud Race afviklet for første gang, og det er også lørdag den 3. oktober, men om formiddagen.

- Ladies Mud Race er fuldt booket med 900 deltagere, siger Hans Jørgen Christensen.

At der er så stor forskel på tilmeldte til de to løb kommer ikke bag på Steen Sulstad Pedersen.

- Kvinder tilmelder sig altid hurtigt, mens mændene er noget langsommere i optrækket, siger Steen Sulstad Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce