x
Annonce
Indland

Virusfrygt sender 16 TV2-medarbejdere i hjemmekarantæne

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Flere kolleger, der har haft kontakt til coronasmittet medarbejder på TV2, sendes i hjemmekarantæne.

Flere medarbejdere på TV2 skal i hjemmekarantæne i 14 dage, efter at en kollega er blevet smittet med coronavirus.

Annonce

Ifølge TV2 News er antallet af karantæneramte medarbejdere torsdag eftermiddag steget til 16 personer.

Tidligere på dagen har der været holdt medarbejdermøde hos TV2 på Teglholmen i København med deltagelse af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Herefter har styrelsen indledt samtaler med medarbejderne for at kortlægge, hvem den smittede medarbejder har haft kontakt til.

Nyhedsdirektør Mikkel Hertz vil ikke udelukke, at flere medarbejdere vil blive sendt i hjemmekarantæne.

- Det endelige resultat kender vi først, når samtalerne er afsluttet, siger Mikkel Hertz.

Medarbejderen på TV2 er den første dansker, der har fået påvist coronasmitte.

De medarbejdere, der nu sendes hjem i karantæne, er nogle af mandens nærmeste kolleger.

- De (Styrelsen for Patientsikkerhed, red.) har startet fra toppen af listen med at snakke med dem, der arbejder på det hold, som han (den smittede person, red.) er redaktør for.

- Derfor overrasker det mig ikke, at nogle af dem sendes i karantæne, siger Mikkel Hertz.

Hjemmekarantæne betyder, at man frivilligt isolerer sig og tager sin temperatur flere gange om dagen.

De pågældende medarbejdere vil være i tæt daglig kontakt med myndighederne.

Ved symptomer på coronavirus vil de blive testet for, om de er blevet inficeret.

- Det er en ekstraordinær situation. Det er da super ubehageligt for medarbejdere at møde ind og være uvisse om, hvorvidt de er i risikozonen eller ej.

- Det er så det, vi må sørge for at håndtere, så godt vi kan, siger Mikkel Hertz.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er det kun tætte kontakter til den smittede, der er i risiko for at være smittet.

En tæt kontakt er som udgangspunkt, hvis man har været i mindre end to meters afstand fra den syge person i mere end 15 minutter.

Men det vil altid være en konkret vurdering, skriver styrelsen på hjemmesiden.

Den smittede mand er af myndighederne også sendt i hjemmekarantæne. Her skal han opholde sig de næste to uger sammen med sin kone og to sønner.

Manden havde indtil for nylig været på skiferie i det nordlige Italien sammen med konen og den ene af sønnerne.

/ritzau/

Nyheden om det første danske coronatilfælde hos Styrelsen for Patientsikkerhed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce