Annonce
Læserbrev

Vis jeres mandsmod - de lokale “gule veste fra internettet”

Læserbrev: Så er det nu ved at være nu. I ugens løb har man kunne se, at de konservative i Varde Kommune er i gang med at sætte holdet til kommunalvalget 2021 og i Venstre har vi også haft møde med kommunalvalget på dagsorden.

Personligt håber jeg, at nogle af dem, som der gang på gang kommer med meget kritiske og nogle gange grænseoverskridende, personlige kommentarer, seriøst vil overveje muligheden for at blive en del af det kommende byråd. Find jeres parti, gør en forskel for samfundets skyld - tag ansvar, vær en del af løsningen. Det er bare for let at gemme sig bag tastaturet og være kritisk.

Vi er 25 byrådsmedlemmer, og jeg kan næsten med sikkerhed sige, at alle ønsker så mange kandidater som muligt for at skabe det bedste for borgerne og for Varde Kommune. Sådan oplever jeg det i til hverdag i mit parti, når vi arbejder med at få nye til at stille op til byrådsvalget. Ingen er fyldt med taburetklister, og alt foregår 100 procent demokratisk. Så kom frem af busken, find jeres støtter og bliv valgt, lav løsninger og gør en indsats. Kom med konstruktive løsninger fremfor nedgørende angreb og vær en del af et team, som både kan være stærkt uenige og enige - sådan er byrådsarbejdet også. Det har jeg respekt for og lad den bedste mand/kvinde vinde - bare vi bevarer den gode tone on- og offline.

Annonce
Peter Nielsen. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Danmark For abonnenter

Svindlere bombarderer danskere: Lisa blev stresset, nervøs og er stadig utryg

Annonce