Annonce
Læserbrev

Visdom. En dybfølt tak til Grethe Tofterup

Læserbrev: Hvad skulle Vejen Kommune gøre uden den visdom, der besiddes af en socialdemokratisk ekspolitiker?

Grethe Tofterup har i et par omgange udtrykt sin mening om blandt andet minimumsnormeringer, senest i JV 13. november.

I sit indlæg udfolder Grethe T. en sand overflod af talgymnastik - hentet fra Danmarks Statistik, og omtaler bl.a. hvorledes Norge, Finland og Sverige håndterer minimumsnormeringer på børnepasningsområdet.

Men kæden hopper da helt af efter bemærkningen om, at “tal alene gør det ikke”. Grethe T. stiller herefter en længere række af de allermest banale spørgsmål, som jeg må opfatte som hendes “håndsrækning” til de, der arbejder med børnepasning i Vejen Kommune i dag.

Af hjertet tak til socialdemokraternes “forhenværende”, men tror Grethe T. måske, at selvstændig tankegang, herunder håndtering af disse “lavthængende frugter” er en disciplin, der er totalt ukendt for udvalg og embedsfolk på området?

Grethe T. afslutter sit indlæg med ordene: “så få fokus på de forbedringer, der er mulige straks og arbejd langsigtet også”.

Novra... Hvad skulle Vejens skolevæsen gøre uden den slags vejledninger, må man vist spørge i et lettere ironisk tonefald?

Findes der noget smukkere, end en seriøs “forhenværende”, der af hjertet deler ud af sin ekspertise til et - må man forstå - helt tanke- og perspektivforladt børnepasningsområde? Nej vel?

Sååhh... Tak for (op)sangen til Grethe Tofterup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce