Annonce
Kolding

Visionær ombygning af Vonsild Skole skaber nyt specialcenter

Vonsild Skole skal med et stort og omfattende byggeprojekt forvandles til at rumme kreative miljøer, specialcenter og bedre plads til eleverne. Sådan ser vinderforslaget ud fra totalentreprenør Anton Knudsen Egtved A/S, RUBOW arkitekter A/S og OBH Rådgivende Ingeniører A/S.

I det nye byggeri på Vonsild Skole er indtænkt nye kreative miljøer som et makerspace til it-udvikling, et innovationsværksted og et nyt pædagogisk læringscenter.

Annonce

Kolding: En totalentreprisekonkurrence udskrevet af Kolding Kommune i februar blandt fem udvalgte entreprenører blev vundet af Anton Knudsen Egtved A/S som totalentreprenør, sammen med Rubow arkitekter A/S og OBH Rådgivende Ingeniører A/S. I det nye byggeri er indtænkt nye kreative miljøer som et makerspace til it-udvikling, et innovationsværksted og et nyt pædagogisk læringscenter. Dermed ligger ud- og ombygningen af Vonsild Skole og Specialcenter op til en anderledes måde at tænke skole på, der i den grad peger fremad, fastslår formand for børne- og uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen på kommunens hjemmeside.

Vonsild Skole skal udvides og ombygges, så det kan rumme tre spor fra 0. - 9.-klasse mod to spor i dag. Samtidig skal Specialcenter Vonsild udvides, så det kan rumme klasserne fra Specialcenter Brændkjær, som i dag holder til i en utidssvarende bygning på Brændkjærskolen.

Annonce

Det markant bedste

- Vi har fået en række gode og kompetente forslag at vælge imellem, men det er ingen hemmelighed, at vinderteamets forslag har været markant det bedste på alle parametre. Jeg er ikke i tvivl om, at vi får en rigtig god løsning, hvor vi får etableret en ny hovedbygning som et samlende hjerte med fællesfaciliteter, hovedindgang og faglokaler for både skolen og specialcenteret og som ikke mindst tager hånd om de særlige behov som specialcenterets elever har, siger Kristina Jørgensen om vinderforslaget.

Når kontrakten med totalentreprenøren er underskrevet begynder projekteringen, som fortsætter til foråret 2019. I den periode vil projektet blive tilpasset og detaljeret i et samarbejde mellem totalentrepriseteamet, skolen og Kolding Kommune. Herefter starter selve byggeriet og forventningen er, at skolen står klar til brug i sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce