Annonce
Læserbrev

Vision eller visionsløs?

Læserbrev: I disse dage skrives der meget om havnen og den gruppe af politikere, der har valgt at trække sig fra forliget omkring nedlæggelsen Kolding Havn.

Der kommer udtalelser fra den ene og den anden om, hvor godt eller skidt denne beslutning er.

Men det der ikke tales om er, om det i virkeligheden var en vision, eller om det var visionsløst fra starten at træffe denne beslutning.

Min personlige holdning er klar. Det er absolut visionsløst at gøre som alle andre.

Når der refereres til, at andre byer nedlægger deres erhvervshavne og vi derfor bør gøre det samme, mener jeg, at det lige præcis er derfor, vi ikke skal nedlægge Kolding Havn.

Hvis vi blot følger andres fodspor, overhaler vi aldrig og bliver i værste fald blot en kopi af andres beslutninger. Det mener jeg ikke bidrager til noget godt for Kolding Kommune som helhed.

De virkelige visionære vil komme med en plan for udviklingen af Kolding by, der tager udgangspunkt i de stærke sider byen besidder og arbejde på at forstærke disse.

Men det kræver, at man ser virkeligheden i øjnene og ikke lader sig påvirke af politisk storhedsvanvid, der sammenligner Kolding by med hverken København, Aarhus eller Hamborg.

Vi er en provinsby med alle de fortræffeligheder, der er forbundet med dette.

Jeg ønsker, at den politiske ledelse i Kolding indser dette og stopper for en fortravlet vision om at gøre byen til endnu en dårlig kopi af ovennævnte byer, der sammenlignes med.

Vigtigst af alt er at gøre det godt for dem, der bor i vores kommune allerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce