Annonce
forside

Visioner frem for kortsigtet planlægning

Hans Holmer

Læserbrev: I SF har vi stemt imod at investor kan bygge et 10 etagers højhus på "Cirkuspladsen" mellem Tvedvej og Kløvervej, tæt på det kommende Marina City projekt. Det er et område der i dag er lagt ud som et grønt areal.

Vi mener, at sådan et højhusbyggeri på et værdifuldt grøn område skal ses i en større helhed i forhold til Marina City, naturen, havnen, infrastrukturen og Kolding by. Det er en kortsigtet planlægning og fortjeneste at sælge en del af cirkuspladsen uden, at der er tænkt ind i en større sammenhæng.

Det er os som politiker, som har visionerne for byudviklingen i Kolding Kommune. Vi skal ikke lade os styre af "tilfældige" investorer der ønsker at bygge på de få grønne frimærker, som vi har tilbage i Kolding.

Grønne områder og vild natur er noget af det mest eftertragtede, vi har tilbage. Specielt for folk som bor i tætbebygget byer. Alle mennesker har brug for grønne åndehuller, hvor man kan stresse af og finde tid til fordybelse.

Derfor vil en virkelig fremtidig investering i Kolding være at have en byplanlægning, hvor vi udvider, udvikler og sikrer de få grønne områder, vi har dag, så de også eksisterer ud i fremtiden. Det vil i sandhed være en politisk vision og samtidig en god investering for Koldings fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Billund

25 års jubilæum: Allan Rasmussen

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];