Annonce
112

Stadig visitationszoner i Fredericia: Fortsat risiko for alvorlige volde opgør

Efter drabet på en mand i Korskærparken 24. februar indførte Sydøstjyllands Politi visitationszoner flere steder i Fredericia. Nu forlænges de. Igen. Der findes hele tiden våben på personer og biler i områderne, og politiet frygter opgør og vold. Foto: Peter Friis Autzen
Personer og biler kan undersøges på en lang gader og veje i midtbyen og Korskærparken. Skærpede tiltag efter skuddrab forlænges til 15. april.

Fredericia: Visitationszonerne i Fredericia midtby og Korskærparken forlænges. Foreløbig frem til onsdag 15. april klokken 15.00.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Zonerne blev oprettet efter skuddrabet på en ung mand i boligområdet 24. februar, og de er forlænget flere gange siden. Nu altså også hen over påsken.

Annonce

Visitationszonerne skal således blandt andet forebygge eventuelle alvorlige reaktioner mod og/eller fra personer i grupperinger.

Sydøstjyllands Politi

Hele tiden våbenfund

Begrundelsen er ifølge politiet muligheden for "fortsat at fastholde ro, tryghed og sikkerhed for borgerne i Korskærparken og i Fredericia i øvrigt ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben".

"Sydøstjyllands Politi vurderer, at der efter hændelsen i Korskærparken den 24. februar 2020 og igangværende konflikter, fortsat er risiko for yderligere alvorlige voldelige opgør i områderne", fortsætter pressemeddelelsen:

"Da der kontinuerligt i perioden er fundet våben i zonerne".

Opgør frygtes

"Visitationszonerne skal således blandt andet forebygge eventuelle alvorlige reaktioner mod og/eller fra personer i grupperinger i Fredericia, hvor der aktuelt består et modsætningsforhold i mellem", forklarer Sydøstjyllands Politi. Zonerne er i Korskærparken afgrænset af Ullerupdalvej, Nørre Allé, Vestre Ringvej, Vejlevej, Vestre Ringvej og Venusvej.

I Fredericia midtby af Vester Voldgade, Nørre Voldgade, Øster Voldgade og Østerstrand, Kongensgade, Esplanaden, Oldenborggade, Norgesgade og Sjællandsgade.

Det er der fundet:

Til og med 5. april har Sydøstjyllands Politi foretaget 314 visitationer i områderne:

"Der er blandt andet blevet oprettet 20 sager om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og 13 sager om overtrædelse af våben/knivloven".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce