Annonce
Vejen

#ViSpillerForBørnMedGigt: Spillopperne stillede op for Luna

Luna fra Vejen er ramt af børneleddegigt - bamsen er fast følgesvend, når hun skal have medicin - den har et varmeelement med beroligende lavendelduft i maven. Foto: André Thorup
Lørdag den 12. oktober er der international gigtdag. For 8-årige Luna fra Vejen bliver dagen noget helt særligt. Lørdag aften tager hun en landsholdspiller i hånden og følger ham ind på grønsværen i Parken til EM-kvalifikationskampen Danmark-Schweiz. Landsholdet støtter op om projektet Vi spiller for børn med gigt - det samme gør Lunas gymnastikkammerater på springholdet Spillopperne i Askov.

Lørdag den 12. oktober er det international gigtdag. Forældreforeningen Børn Med Gigt ønsker at skabe synlighed omkring sygdommen, der for mange børnefamilier indebærer en kamp for at familien kan opretholde en almindelig hverdag.

Derfor er der lavet projektet ”Vi spiller for børn med gigt”.

- Vi vil gerne markere dagen ved at børn og unge i hele landet i denne weekend i deres idrætsforeninger og lignende i ens trøjer spiller for børn med gigt. Selvom gigten er hård ved børn, er der heldigvis masser af vores børn med gigt, som er i gode fællesskaber i idrætsforeninger, lyder opfordringen fra Gigtforeningen.

Den opfordring tog Mette Lund Christensen fra Vejen imod. Hendes datter, Luna på otte, er ramt af børneleddegigt, og fredag eftermiddag bakkede alle Lunas venner op om projektet. Springholdet Spillopperne i Askov trak i ens trøjer og markerede dagen - og ikke mindst sprang for Luna.

Læs Lunas historie på side 2-3

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce