Annonce
Sport

Vittinghus imponerer og kan ramle ind i verdensetter

Vincent Kessler/Reuters
Hans-Kristian Vittinghus er videre til anden runde af French Open. Her venter Kento Momota formentlig.

Hans-Kristian Vittinghus er klar til anden runde af badmintonturneringen French Open og kan glæde sig over en fin skalp til samlingen.

Den 33-årige veteran imponerede ved at besejre verdens nummer 12, Kantaphon Wangcharoen fra Thailand med 21-10, 21-15. Vittinghus er selv nummer 29 i verden.

Nordjyden får med sejren den tvivlsomme fornøjelse at møde japaneren Kento Momota i næste runde - hvis verdensetteren altså kommer forbi Wang Tzu Wei fra Taiwan.

Mens Vittinghus overraskede positivt, blev French Open en kort fornøjelse for Danmarks højest rangerede damesinglespiller.

Mia Blichfeldt tabte i tre sæt med cifrene 11-21, 21-16, 15-21 til Evgeniya Kosetskaya fra Rusland, der som nummer 31 befinder sig 18 pladser længere nede ad verdensranglisten end danskeren.

Blichfeldt måtte i sidste uge med kort varsel melde afbud til Denmark Open, fordi hun blev ramt af et hold i ryggen.

Onsdag træder Danmarks øvrige singlespillere ind i turneringen. Det drejer sig om Line Kjærsfeldt i damesingle og Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Rasmus Gemke og Jan Ø. Jørgensen hos herrerne.

Jan Ø. Jørgensen er den seneste danske vinder af turneringen. Han besejrede i 2013 Kenichi Tago i finalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce