Annonce
Vejen

VM-dansker hos USA: VM bliver et stort udstillingsvindue

20-årige Nicolai Weber, der er født i USA og har danske forældre, spiller normalt 3. divisionshåndbold i Kolding IF. Nu er han en del af USA's håndboldlandshold, der forbereder sig til VM i Egypten i Vejen Idrætscenter. Foto: Mette Mørk
Nicolai Weber giver den gas i Vejen Idrætscenter og går ydmygt til VM-opgaven.
Annonce

Vejen: Han blev udtaget til VM-truppen på en indsendt redigeret video af egne evner på en håndboldbane. Nu er 20-årige Nicolai Weber fra Kolding IF med ærkedanske rødder og det dobbelte statsborgerskab en del af USA's VM-trup, der siden 4. januar har forberedt sig til slutrunden i Vejen Idrætscenter.

- VM er et fantastisk udstillingsvindue, og jeg er bare taknemmelig for at at være med. Det er en kæmpe oplevelse. Jeg er blevet fantastisk godt modtaget og følelsen er lidt ligesom den gang, jeg var på efterskole. Det er en rigtig god gruppe med et stort sammenhold, siger Nicolai Weber.


VM er et fantastisk udstillingsvindue, og jeg er bare taknemmelig for at at være med. Det er en kæmpe oplevelse.

Nicolai Weber


Det var egentlig først efter udtagelsen, han blev opmærksom på, at USA er vært for OL i 2028. Og endnu større oplevelser kan lure længere ude i fremtiden.

- Faktisk ærgrer jeg mig lidt over, at jeg ikke tog kontakt til det amerikanske håndboldforbund tidligere. For der har jo også været U-landshold at spille på, siger Nicolai Weber.

I dødens gruppe med Frankrig, Norge og Østrig er der ikke den store udsigt til point. Men de skal nok komme senere i Presidents Cup, hvor alle 4'erne fra det indlendede puljespil samles.

- Vi går ydmygt til opgaven, og der er risiko for at få store klø. Men mindsettet er, at den bare skal have fuld gas, og så må vi se, hvad det bringer. Vi har mange fine spillere i truppen, siger Nicolai Weber.

USA mødte forledens Ribe-Esbjerg i en træningskamp. USA tabte 31-33.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce