Annonce
Sport

Mandefaldet fortsætter: VM er ramt af et væld af afbud

En af håndboldhistoriens største stjerner, Nikola Karabatic, kommer ikke med Frankrig til VM. Arkivfoto: Fabian Bimmer/Ritzau
Islandske Aron Palmarsson, franske Nikola Karabatic, danske Rasmus Lauge, svenske Niklas Ekberg og spanske Julen Aguinagalde er blot en håndfuld af de mange stjernespillere, der ikke er med ved VM i håndbold i Egypten.
Annonce

HÅNDBOLD: En perlerække af håndboldens store navne kommer ikke i kamp ved det forestående VM i håndbold.

Afbuddene til en stor international slutrunde har næppe nogensinde før været så mange, og det skyldes ikke blot skader. Flere spillere har sagt fra til turneringen, der spilles efter et år med massive corona-forstyrrelser af international håndbold. Desuden indløber der konstant nye afbud, og de seneste døgn er det især coronasmitte, der gør indhug i deltagerlisten.

PROMINENTE AFBUD

En lang række store navne har frivilligt eller på grund af skader eller coronasmitte meldt afbud til VM i Egypten. Rasmus Boysen, der til daglig spiller for ligaklubben Fredericia HK, opdaterer løbende listen via sin twitterprofil, RasmusBoysen92, og her bringer vi et lille udpluk.

Tjekkiet har trukket sig fra turneringen.

Tyskland: Jannik Kohlbacher, Patrick Wiencek, Hendrik Pekeler

Kroatien: Luka Stepancic

Sverige: Niclas Ekberg, Andreas Nilsson, Mikael Appelgren, Albin Lagergren

Spanien: Julen Aguinagalde

Frankrig: Nikola Karabatic, Elohim Prandi

Ungarn: Patrik Ligetvari

Tunesien: Amine Bannour

Qatar: Youssef Benali

Danmark: Rasmus Lauge, Lasse Møller, Casper U. Mortensen, Henrik Toft Hansen

Norge: Magnus Rød, Magnus Gullerud

Østrig: Nikola Bilyk, Janko Bozovic

Island: Haukar Thrastarsson, Aron Palmarsson

Rusland: Pavel Atman, Timur Dibirov

Slovenien: Marko Bezjak

Sverige og Tyskland ser umiddelbart ud til at være de nationer, der er hårdest ramt af afbud. Særligt for svenskernes vedkommende har optakten til turneringen været forfærdelig, og de blå-gule ligner ikke et mandskab, der kommer til at blande sig blandt de bedste.

Annonce

18 covid-19 tilfælde

Ved sidste års EM på hjemmebane udgjorde Sverige ikke nogen trussel mod topnationerne, og i år må landstræner Glenn Solberg ikke blot se bort fra op mod 10 spillere. Han havde heller ikke sit hold samlet i den sidste uge, inden truppen gik ombord på samme fly som Danmark med kurs mod Cairo.

Landsholdet havde indledt forberedelserne, da coronavirus sendte spillerne i isolation hver for sig. Derfor er det et stort set uforberedt svensk mandskab, der går ind til VM. Sverige skulle have spillet torsdag aften mod Tjekkiet, men netop Tjekkiet har været hårdt ramt af corona og trak sig tirsdag fra slutrunden.

Tirsdag blev det officielt, at USA er ramt af 18 positive tests.

Danmark må undvære nøglespillerne Rasmus Lauge og Henrik Toft Hansen. Desuden er Casper U. Mortensen og Lasse Møller skadet. Landstræner Nikolaj Jacobsen havde til det sidste håbet, at Henrik Toft nåede at kunne fremvise en negativ coronatest, men i sidste uge opgav landstræneren at få den erfarne stregspiller med til Egypten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce