Annonce
Speedway

VM-guldet i 2012 var det største: Nu stopper dansk speedwayprofil karrieren

Dansk VM-guld i svenske Målilla tilbage i 2012. Mikkel Bech, til højre, blev sat på holdet til finalen, og den aften leverede den unge mand varen. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Han er bare 26 år, men han har fået nok. Mikkel Bech kører onsdag aften karrierens sidste løb på dansk grund, når der er DM-finale på Vojens Speedway Center.
Annonce

SPEEDWAY: Den yngste kører i et løb i grandprix-serien, og den yngste verdensmester nogensinde.

Men nu orker Mikkel Bech det ikke længere. Han er gået død i det og har mistet motivationen, så derfor skal det nu være slut med at køre speedway.

- Jeg vil have mig et mere almindeligt liv sammen med min kæreste, og jeg vil forsøge at skabe mig en civil karriere. Jeg glæder mig til at slippe for presset og spekulationerne, forklarer Mikkel Bech, der i de seneste sæsoner har kørt for Region Varde Elitesport med stor succes.

Karrierens sidste løb kører han på torsdag, når der afvikles et afgørende løb i Sverige. De sidste omgange på dansk grund kører han onsdag aften i forbindelse med årets individuelle DM-finale på Vojens Speedway Center.

- Det bliver vemodigt, men det bliver også en lettelse, når alle mennesker læser dette her. Jeg er slet ikke i tvivl om, at denne her beslutning er den rigtige for mig.

Speedwayekspert Ib Søby er overrasket over Bechs beslutning, men ved nærmere eftertanke giver det måske alligevel meget god mening, at han nu vælger at trække stikket.

- Mikkel er en meget følsom person, der også har mange andre ting i livet. Han har blandt andet et nært forhold til en handicappet pige, som har han hjulpet meget gennem tiden.

- Han toppede meget tidligt, og efterfølgende har han bare ikke været hidsig og rå nok. Det har gjort, at han lige har manglet de sidste fem procent.

Tilbage i 2011 blev Mikkel Bech tildelt et wildcard til grandprixet i Parken. Han var bare 16 år dengang og den yngste mand i feltet nogensinde. Året efter blev han så verdensmester for hold i Målilla i Sverige.

- Daværende landstræner Anders Secher satte Leon Madsen af efter race off. Han tog en chance og satte i stedet Mikkel på holdet i finalen. Det gik godt. Han lavede otte point og nappede guldet sammen med Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og Michael Jepsen Jensen, husker speedwayeksperten.

Og netop VM-guldet i Målilla står som karrierens højdepunkt for Mikkel Bech.

- Det var kæmpe stort, og det var jo lidt uventet, at jeg fik en af hovedrollerne, men det var fedt. Jeg har ofte siddet og set det løb på tv, og det gør mig stadig stolt.

Men speedway er ikke altid guld, glimmer og champagnesprøjt.

- Det er en ubarmhjertig sport, hvor det går op og ned. Man skal også bruge rigtig mange penge på udstyr og alle mulige andre ting, så det er bare enormt hårdt i længden - og jeg orker det ærlig talt ikke længere.

Stor aften på Varde Motor Arena i Outrup tilbage i september 2018, hvor Region Varde Elitesport vandt DM-guld med Mikkel Bech, til højre, som en stor profil. Foto: Sportxpress/Ritzau ScanpixAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce