Annonce
Debat

VM-håndbold i en sandkasse

Annonce

Læserbrev: VM i håndbold afholdes i år i landet Egypten. Vores landshold vandt i første kamp suverænt mod Bahrain, vel forventeligt mod et land, hvor 90 % af landets areal er sandørken og kun 3 % af landet er dyrkbar jord. Der er ikke plads til mange håndboldbaner. Det samme gælder for værtslandet Egypten. Her er mere end 90 % af Egyptens areal et sterilt ørkenplateau.

Håndbold er en ganske perifer sportsgren, og det kan derfor undre, hvorfor landet er udvalgt som vært for VM. De godt 80 millioner indbyggere i landet tænker ikke håndbold. Andre sportsgrene som kamel-væddeløb og falkejagt er givetvis i langt større fokus.

Egypten er på mange områder et spændende, gådefuldt og kontrastfuldt land. Landet er samtidig et overbefolket jordbrugsland og en moderne industristat baseret på islamistiske principper. Landet er meget afhængig af turisme. Egypten er især kendt for deres imponerende pyramider, som er et syn for guder. Lad os håbe, at vort danske VM-landshold i håndbold billedligt talt ”river pyramiderne ned” og vinder VM igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce