Annonce
Billund

VM i ruteudvikling for lufthavne: Billund Lufthavn er nomineret

Jesper Klausholm (tv) og Jan Hessellund (th) repræsenterer Billund Lufthavn til ruteudviklingskonferencen og verdensmesterskabet, der afholdes i Australien. PR-foto: Billund Lufthavn/ Jonas Fotografi
20 lufthavne nomineres hvert år til at være den bedste lufthavn i verden til at skaffe flere flyruter og markedsføre ruter sammen med selskaberne.

Billund: Hvert år afholdes verdensmesterskabet i ruteudvikling og marketing for lufthavne. Billund Lufthavn er med 15 nye ruter i 2019 og flere på vej nomineret som den eneste lufthavn i Skandinavien. Verdensmesterskabet løber af stablen på en stor, global ruteudviklingskonference mandag 23. september i Adelaide i Australien.

Hvert år nominerer flyselskaberne 20 lufthavne til at være den bedste lufthavn i verden til at skaffe flere flyruter og markedsføre ruter sammen med selskaberne. Der er fire kategorier, og Billund Lufthavn er nomineret i kategorien "under 4 millioner passagerer om året".

Administrerende direktør Jan Hessellund og marketingchef i Billund Lufthavn Jesper Klausholm glæder sig til messen i Australien.

- Uden vores partnerskaber med flyselskaberne kan vi ikke drive en lufthavn. Vi går meget op i at hjælpe og pleje de flyselskaber, der lander i Billund. Så nomineringen til verdensmesterskabet er et kæmpe skulderklap for vores arbejde, og det er vi meget stolte af, siger Jan Hessellund, i en pressemeddelelse.

Annonce

Europamester i ruteudvikling og markedsføring

Billund vandt de afholdte europamesterskaber i 2018 og april 2019 i samme kategori, som de nu er blevet nomineret til i verdensmesterskabet – under fire millioner passagerer om året.

Hvad er World Routes 2019?:

Arrangementet er et globalt mødested for alle interessenter i luftfartsselskaber, lufthavne og luftfart. Det er en enestående platform for fagfolk inden for ruteudvikling til at diskutere, udvikle og planlægge strategi på global skala. Messen er fra 21.-24. september i Adelaide i Australien.

6000 indbyggere skræmmer

Det er ikke baseret på held eller gode venner, når der kommer nye ruter eller flyselskaber til Billund Lufthavn. Det er nemlig dyrt for et nyt selskab at opstarte en rute til en ny destination, så der skal være sikkerhed for, at flyene bliver fyldt.

- Det værste, der kan ske op til et møde med et nyt flyselskab, er, hvis de googler Billund. Så ser de en by med 6000 indbyggere. Og det er ikke nok til at starte en ny rute. Men Billund Lufthavn ligger midt i Vestdanmark med mange store byer og store, globale virksomheder inden for overskuelig køreafstand. Når vi præsenterer tallene, står vi ofte med et overbevist flyselskab. Og til messen i Australien har vi 25 interessante møder i kalenderen. Så det bliver spændende, siger Jesper Klausholm i pressemeddelelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce