Annonce
Sport

VM-spillere må selv skabe stemningen i fredelig kulisse

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kampene ved VM er langtfra noget støjinferno, så spillerne skal gejle hinanden ekstra op under opvarmningen.

Ingen tunge technorytmer under kampen. Ingen musik under opvarmningen. Ingen overgearede stadionspeakere eller aggressive tilråb fra tribunerne.

Det vil være synd at sige, at kampene ved håndbold-VM i Japan er et støjinferno. Stemningen i hallen er langt fra det, spillerne på godt og ondt er vant til i Danmark.

Japanerne klapper en rytme, der bliver angivet i højttalerne. De jubler afmålt ved scoringerne og forsøger ikke at forfordele nogen af holdene.

- Det er noget andet, end vi er vant til. Men der er da noget klappehalløj, og der er mennesker i hallen. Så snart, der er folk på tilskuerpladserne, giver det en form for lyd og atmosfære.

- Og de er søde til at heppe lidt på begge hold, siger den danske stregspiller Kathrine Heindahl.

Danmarks to første VM-kampe i Kumamoto har begge samlet omkring 1400 tilskuere. De fylder pænt i den beskedne hal.

En heksekedel, som man indimellem oplever det i europæiske håndboldarenaer, er der dog slet ikke tale om.

- Der kommer ikke meget svinsk derudefra. Det er meget pænt, så vores fokus har i år også været på, at vi skal skabe en stemning selv.

- Det bliver vi virkelig tvunget til her. Der er ikke rigtig musik til opvarmningen, og vi er vant til, at den får fuld hammer på musikanlægget. Det stiller lidt større krav til, hvad vi selv bringer ind, siger Heindahl.

Også Line Haugsted har bemærket, at der er mere ro før og under kampene.

- Generelt er de meget høflige hernede. Der var nogle af de andre, der undrede sig over, at der ikke var musik, da vi varmede op, men jeg tænker faktisk ikke så meget over det.

- På holdet er vi gode til at gejle hinanden op hele tiden, siger Line Haugsted.

Danmark spiller for tredje gang i Kumamoto Prefectural Gymnasium tirsdag klokken 12.30, hvor modstanderen er Tyskland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Haderslev

Over grænsen: Danmarks største cykelløb hylder naboskabet med Tyskland

Annonce