Annonce
Sport

VM-vært forbereder sig på sin største rugbykamp i historien

William West/Ritzau Scanpix
Det japanske rugbylandshold møder søndag Sydafrika i kvartfinalen ved VM, der afholdes i Japan.

VM i rugby lakker mod enden, og de japanske værter er stadig en del af det sjove selskab. Det er kulminationen på en femårig rejse mod verdenstoppen.

Søndag spiller Japan sin største kamp i historien, når holdet hjemme på Tokyo Stadium møder Sydafrika, verdensmestrene fra 1995 og 2007.

Engang var Japan prygelknabe ved de store turneringer og kendt for et knusende nederlag på 17-145 til New Zealand i 1995.

Og før 2015 havde japanerne blot prøvet at vinde en enkelt kamp, selv om de havde stillet op ved alle verdensmesterskaber siden det første i 1987.

Men i 2015 skete der noget.

Under træneren Eddie Jones, der i dag er træner for Englands rugbylandshold, overraskede Japan stort ved at slå Sydafrika i åbningskampen.

Det lykkedes dog ikke at gå videre til knockoutkampene, men oplevelsen for fire år siden lagde fundamentet for den nuværende succes.

Det mener landsholdsspilleren Kenki Fukuoka.

- Vores evner blev anerkendt for fire år siden, og det førte til vores selvsikre indsats denne gang, siger Fukuoka.

For at få succes ved den store turnering på hjemmebane valgte holdene fra Japans bedste rugbyliga at forkorte sæsonen, så spillerne denne har været i træningslejr siden januar.

Her har de været under kyndig ledelse af cheftræner Jamie Joseph, der selv var med for Japan ved VM i 1999.

Japan var suveræn i gruppespillet ved at vinde fire af fire kampe over Rusland, Irland, Samoa og Skotland.

- Den primære årsag er vores tro på tingene, siger kaptajnen Michael Leitch.

De øvrige kvartfinaler i weekenden står mellem England og Australien, New Zealand og Irland samt Wales og Frankrig.

Rugby-VM slutter 2. november, hvor finalen spilles i Yokohama.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];