Annonce
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

3g'ere fra VGT skal på studentertur i en container. Privatfoto
Studenterne skal tænke sig om, når de skal på studenterkørsel, siger vognmand John Christensen.
Annonce

TARM: Hos vognmandsfirmaet V. Christensen går man og venter på de retningslinjer, der skal fortælle, hvordan årets studenterkørsel skal foregå i en corona-tid.

- Det bliver ikke nemt, hvis studenterne skal holde en meters afstand. Så kan det faktisk ikke lade sig gøre, siger John Christensen, der driver vognmandsfirmaet, der har hjemme i Krusbjerg ved Ølgod og har kørt med studenter fra VGT i Tarm og fra gymnasierne i Varde og Grindsted de seneste otte år.

Studenterkørslen foregår i en lastbil med en container, der er indrettet med bænke, sideduge og en presenning som overdækning. Her er plads til 28-30 unge hueklædte mennesker på under normale omstændigheder.

Annonce

Trygt nok

John Christensen håber derfor, at retningslinjerne giver mulighed for at afvige fra en meters-afstanden, der ellers er gældende.

- Vi er jo ikke i et område, hvor der er meget smitte, så det burde være trygt nok, hvis de unge tænker sig om. Men de drikker jo alkohol, så det er lidt en satsning, de tager, siger han.

- Men i princippet er det jo lidt som at holde en fest i en privat have, så det kommer ud på et, tilføjer han.

Selv regner han med at spritte vognen af undervejs og vaske den hver dag efter endt kørsel. Det sidste er der dog ikke noget usædvanligt i, siger han med et grin. For de har det med at svine lidt, de unge mennesker.

Annonce

Opfører sig pænt

Efter otte år med studenterkørsel har han stor forståelse for, at de unge gerne vil afslutte deres ungdomsuddannelse med køreturen til forældrenes haver.

- Det er nogle rigtig vigtige dage for dem. Et højdepunkt efter de tre år, som de glæder sig til, og vi gør alt for, at de kan have nogle gode dage, siger han.

I øvrigt plejer de unge studenter at opføre sig pænt. Inden turen begynder, får de altid reglerne læst op.

- Hvis de ikke overholder dem, holder jeg stille. Og de er rigtig gode til at være over hinanden, så jeg ikke skal være bussemand, siger John Christensen.

Han har fire studentervogne, som nu skal synes og godkendes, ligesom der skal tegnes en forsikring for personbefordring. Bagefter skal de pudses og poleres, så de er klar til køreturene, som begynder efter dimissionerne på de forskellige gymnasier. På VGT i Tarm holdes dimissionen 24. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce