Annonce
Tønder

Vognmandsforretning kørte med årets virksomhedspris

Fire virksomheder var nomineret til den sociale virksomhedspris. Claus Harpøth (2. f.h.), der står i spidsen for Abild Vognmandsforretningm kørte med prisen og pokalen. til højre ses landmand Henrik Refslund Hansen, der som landmand havde hjulpet en integrationsborger ind på arbejdsmarkedet, var en af de nominerede. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Socialt ansvar og stor rummelighed i en svær situation for en sygdomsramt ansat var afgørende for, at Abild Vognmandsforretning modtager årets sociale virksomhedspris i Tønder Kommune.

TØNDER: - Og vinderen er... Abild Vognmandsforretning.

Det var et populært valg, da direktør Claus Harpøth tirsdag aften på Ecco Centret Tønder Kommunes sociale virksomhedsrpris 2018. Det skete i tæt opløb med landmand Henrik Refslund Hansen, Skast, SuperBrugsen Løgumkloster og kommunikationsvirksomheden Kalb ApS, Løgumkloster. Alle fire finalister har på hver deres måde udvist rummelighed og dermed opnået en finale-nominering.

- Vi oplever, at vore lokale virksomheder udviser stort socialt ansvar og er dybt engageret i at hjælpe udsatte personer enten på vej ind på arbejdsmarked eller for at fastholde dem der, sagde formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Jan Voss Hansen (DF) i sin præsentation af kandidaterne.

Vinderne

Tidligere modtagere af den sociale virksomhedspris i Tønder Kommune er:

2010: Johanne's - Gågadens Vin og Kaffe i Tønder og Stines Træningscenter i Løgumkloster/Bredebro

2011: Bredebro Idrætscenter og Bedsted Børnecenter

2012: Landmand Hans J. Andersen, Løgumkloster, og Velux/Skærbæk Bygningsindustri A/S

2013: ingen prisuddeling

2014: Emmerske Biler og Agerskov Ungdomsskole

2015: GUBI Smedeteknik, Bredebro, og Tømrer- og snedkerforretningen Hjalmar Hansen, Bredebro

2016: SuperBrugsen, Toftlund

2017 : Besøgslandbruget Søndergården, Visby

Den sociale virksomhedspris består ud over et diplom også af en kontant håndsrækning på 10.000 kroner.

Så glad ser man ud, når man lige har modtaget Tønder Kommunes iværksætterpris. De økologiske sodanvandsfabrikanter Jan og Camilla Kruse Hansen fra Skærbæk skålede formentlig med andet på den hæder, de modtog tirsdag aften. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Siden 2011

Den sociale virksomhedspris blev første gang uddelt i 2010, og første modtager var forretningen "Johanne's - Gågadens Vin & Kaffe" i Tønder gågade samt Stines Træningscenter i Løgumkloster/Bredebro.

Prisen uddeles efter indstilling til virksomheder, der gør en særlig indsats for et sundt arbejdsmiljø, ansætter medarbejdere i små- eller fleksjob eller udviser stor rummelighed i forhold til at forebygge eller nedsætte sygefravær gennem f. eks. en god fastholdelsesindsats.

Sidstnævnte har ikke mindst årets prismodtager præsteret.

Således blev indstillingen motiveret ud fra en helt konkret hændelse, hvor en medarbejder efter at have fået konstateret en kritisk sygdom havde sagt op. I stedet for at acceptere opsigelsen, havde vognmandsforretningen tilrettelagt et fleksibelt arbejdsmiljø, så det for medarbejderen blev muligt at udføre opgaverne så godt og hyppigt som muligt. Endvidere blev en lastbil, der var udset til at blive solgt, bygget om, som medarbejderen fortsat kunne udføre sig job som chauffør.

- Vi har lagt vægt på, at I har ydet en ekstraordinær indsats og udvist stor kreativitet, så medarbejderne kunne bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, sagde Jan Voss Hansen, inden han overrakte prisen.

Annonce

Egen drift

Det hører med til historien, at Abild Vognmandsforretning havde henvendt sig til kommunens handicapkonsulent i forhold til ombygningen af lastbilen. Vurderingen her var, at virksomheden sandsynligvis ville have være berettiget til at få økonomisk hjælp. Men da arbejdet allerede var gået i gang, kunne de ikke modtage støtte. Så både ombygningen og fastholdelsen af medarbejderen er foregået helt ud af eget initiativ og uden hjælp eller bistand fra kommunen, lyder konklusionen

Den sociale virksomhedspris uddeles af arbejdsmarkedsudvalget i samarbejde med "Partnerskabet for fremtidens arbejdskraft i Tønder Kommune".

Selv om de øvrige tre nominerede altså ikke vandt, gik de ikke tomhændet fra scenen. Dels fik de lang applaus fra salen, og som "trøstpræmier" var der både diplomer og kurve med gode sager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nye rejseregler fra i dag: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie - få overblikket her

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Sydjylland

Minister holder fast i sag om udviste syrere: - Nogle får ja, og andre får nej

Annonce