Annonce
Haderslev

Vognsamling er på jagt efter blikfang

Slesvigske Vognsamling udstiller hestevogne, men der er også nogle andre effekter, som dette gamle skilt fra postvæsnet. Vognsamlingen er nu gået på jagt efter flere skilte til en udstilling, der får titlen "Blikfang". Arkivfoto: Jacob Schultz
En ny udstilling, der skal åbne i midten af maj, kommer til at handle om skilte. Vognsamlingen er på jagt efter farverige skilte fra fortiden i Haderslev og omegn.
Annonce

Haderslev: Et kaffe-skilt fra købmanden, dækreklamen fra værkstedet, frisørmesterens åbningstider eller bagerens kringle.

Daniela Andersen fra Slesvigske Vognsamling er gået på jagt. I folks gemmer og samlinger. I midten af maj åbner Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej nemlig en ny udstilling med titlen "Blikfang". Udstillingen, der vil kunne ses til begyndelsen af efteråret, skal handle om de blikfang, som de forskellige forretninger og virksomheder fra gamle dage og indtil for cirka 50 år siden har gjort brug af i Haderslev og omegn.

- Vi har enkelte skilte i vognsamlingen, og jeg skal på museet og se, hvad jeg kan låne der. Men jeg vil meget gerne låne flere skilte, som jo udgjorde et blikfang på enhver butik eller ethvert værtshus. Emaljerede vejvisere, som pegede i alle retninger, med bynavne og kilometerantal. Advarselsskilte med mange og ofte lange tekster og meget andet sjovt og spændende, lyder det fra Daniela Andersen.

Hun forklarer, at der ofte var lagt mange farveglade og fantasirige detaljer i designet af skiltene, som i dag vækker mange minder blandt den ældre genration og som sætter gang i tanker og erindringer.

Et lille skilt reklamerer for én af Haderslevs vognfabrikker. Har andre nogle skilte, der fortæller om vognfabrikker, vil vognsamlingen blive glad for at høre nærmere. Privatfoto

- Skiltene kendetegner en tid, der var meget anderledes end nutiden. Ren nostalgi og som for den yngre generation nok vil virke, som om det er lysår tilbage, siger Daniela Andersen.

Hun håber, at skiltenes ejere vil lege med og være med til at gøre skiltetiden levende igen ved at udlåne skiltene.

- Og det behøver ikke blot at være emaljerede, det kan sagtens også være papskilte, siger hun.

Hvis nogen har et skilt, de vil udlåne til Slesvigske Vognsamling, kan de kontakte Daniela Andersen på mailadressen

dana@haderslev.dk eller på telefonnummer 74347816.

Der hænger enkelte skilte i vognsamlingen, men der skal flere ind. Privatfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce