Annonce
Haderslev

Vognsamling sætter spot på blikfang

"Blikfang", som er titlen på Slesvigske Vognsamlings særudstilling kan ses fra tirsdag den 29. september til den 31. december fra klokken 12 til 16 fra tirsdag til søndage. Foto: Historie Haderslev
Tirsdag den 29. september åbner en særudstilling om emaljeskilte på Slesvigske Vognsamling. Skilteudstillingen fortæller også historien om en bys historie. Ekspert holder foredrag om aftenen.
Annonce

Emaljeskilte er i dag et yndet samlerobjekt for nogle, og Fuglsang-skiltet, bagerskiltet og Brugsreklamen for andre et nostalgisk tilbageblik på en forsvundet tid, hvor det var emalje og ikke neonfarver og videoreklamer, som lokkede kunderne ind i butikken.

Nu kan man komme til at se en lang række gamle forretnings-, reklame- og informationsskilte. Fra tirsdag den 29. september til den 31. december åbner Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej nemlig særudstillingen ”Blikfang” – en bys historie fortalt gennem skilte og reklamer.

Udstillingen tager udgangspunkt i skilte fra Haderslev og omegn, men også spændende eksemplarer fra andre steder.


Udstillingen tager udgangspunkt i skilte fra Haderslev og omegn, men også spændende eksemplarer fra andre steder.

Historie Haderslev


I forbindelse med åbningen holder Slesvigske Vognsamling klokken 19 den 29. september foredraget ”Emaljeskilte og Udendørsreklamer” med forfatteren John Juhler Hansen, der er ekspert på området. I foredraget fortæller han, hvordan skilte var med til at sætte kulør på byerne, om tidlig reklame og om emaljeskilte, der er en særlig kunstart med mange samlere.

Annonce

40 års erfaring

Foredragsholderen er ansat på Industrimuseet i Horsens, har i mere end 40 år interesseret sig for emaljeskilte og kommerciel udendørsreklame og udgivet flere bøger om emnet. I 2016 udkom ”Gadens Blikfang”, der er blevet standardværket om emaljeskilte i Danmark.

Det er skilte fra Haderslev og omegn, der primært kan ses i udstillingen. Foto: Historie Haderslev

Inden foredraget tilbydes aftenens tilhørere, at få oplysninger om deres egne medbragte emaljeskilte eller fotos af samme. John Juhler Hansen vil kunne fortælle om skiltenes brug deres alder og så videre, og han kan give en vurdering. Dette vil foregå fra kl. 18.40.

Særudstillingen kan se fra tirsdage til søndage fra klokken 12 til 16 i Slesvigske Vognsamling fra og med den 29. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Varde For abonnenter

Joan er formand for landsbyens sidste livsnerve: Forsamlingshuset overlever kun på tidligere års overskud

Annonce