Annonce
Sydjylland

Vojens er kommet på sporet igen

Jan Glintborg fra Logistikkompagniet glæder sig til at tage de nypudsede skinner i brug og håber, at flere virksomheder vil bruge den nyoprettede forbindelse. Foto: Carsten B. Grubach

Cembrit fra Aalborg er flyttet ind på den tidligere Brødrene Gram-grund, og jernbanen til området er igen i drift.

VOJENS: Det var tider, da køle- og frysevirksomheden Brødrene Gram A/S i Vojens beskæftigede 3500. Tider, der desværre ikke kommer tilbage. Det gamle familiefirma er i dag splittet op, og nu er der kun Gram Commercial tilbage på grunden i Danmarksgade. På vej derhen passerer man et museum, der fortæller familiens og fabrikkens historie, men heldigvis kan der nu tilskrives et nyt løfte- og perspektivrigt kapitel.

Det internationalt anerkendte Aalborg-firma Cembrit, der sælger tagplader og vægbeklædning, har nemlig valgt at placere sine lagerkapaciteter i flere haller på grunden i Vojens, og samtidig flytter Logistikkompagniet, der har stået for udflytningen af Cembrits lager, sit vestdanske kontor fra Fredericia til det kendte industriareal i Vojens. - 20.000 m² bliver fyldt ud, og der er beskæftigelse til 15-20 mand, oplyser Jan Glintborg, kundelogistikchef i Logistikkompagniet, der har hovedsæde i Greve ved København.

Og ikke nok med det: Cembrit ledte efter en passende lokation i Trekantområdet nær en jernbane, og man har nu pudset skinnerne op, så togene kan rulle helt hen til matriklen. I begyndelsen af denne måned kom det første togsæt med hele 26 vogne med gods fra Polen og Tjekkiet til Cembrits nye lager i Vojens. Og det er planen, at der skal køres togsæt af samme størrelse ind hver uge, lige som der skal hentes og bringes gods fra Vojens til hovedsædet i Aalborg. - Vi kiggede os rundt i området og blev af Haderslev Erhvervsråd gjort opmærksom på de ledige lokaler, som er blevet sat i stand, lige som der skal bygges en ny hal.

Vi har bygget det hele op i Vojens for Cembrit, som dog fortsætter med det samme lagersystem, fortæller Jan Glintborg. - Vi står for hele indretningen og bemandingen, som styrer lageret. Og vi håber da, at andre i området vil kunne drage nytte af, at vores bemanding og knowhow er så tæt på. Fra vores nye adresse håber vi at kunne bringe budskabet om den mere miljøvenlige jernbanetransport frem for den tunge lastbiltransport ud, så det bringer sig som ringe i vandet.

Logistikkompagniet slår på, at der skal 45 lastvogne til at transportere den godsmængde, togsættet med 26 vogne kan klare.

Annonce

Logistikkompagniet

Kernekompetencen hos Logistikkompagniet, der har eksisteret i ni år, er inhouse lagerlogistik. Logistikkompagniet leverer fleksible bemandingsløsninger inden for lager og logistik til offentlige og private virksomheder. I kundens egen lagerfunktion eller i Logistikkompagniets lagerfaciliteter bistår Logistikkompagniet, der har ca. 100 ansatte, med viden, ledelse og ressourcer, der skal øge produktiviteten samt forbedre kvaliteten og nøjagtigheden. Blandt virksomhedens kunder finder man Carl Ras, L´Oréal, IDDesign, Orkla, Nilfisk, PostNord, Reitan Distribution og Stålfors. Læs mere om Logistikkompagniet på www.logistikkompagniet.dk.

Der blev arbejdet på højtryk for at gøre de nye lagerhaller til Cembrit klar til overtagelse ved årsskiftet. Foto: Carsten B. Grubach

Cembrit

Med flere end 25 millioner kvadratmeter produceret og 90 års erfaring, er Cembrit en af de største og fremmeste europæiske producenter af byggematerialer til tag og facade i slidstærk fibercement. Virksomheden tilbyder løsninger til design og konstruktion af facader, tagbeklædning, beklædning af indvendige vægge og funktionelle plader - vindspærreplader - til forskellige bygningskonstruktioner.

Byggematerialer i fibercement har særdeles populære egenskaber, herunder et begrænset behov for vedligeholdelse, høj slidstyrke og et konkurrencedygtigt prisniveau. Cembrit har sine rødder i Danmark og har siden 1927 arbejdet målrettet med at udvikle nye produkter og forædle fibercementens egenskaber. Cembrit tilbyder i dag en bred portefølje af produkter og løsninger inden for tag, facade, væg og loft til både nybygnings- og renoveringsprojekter.

Indtil 1980'erne voksede det daværende Dansk Eternit-fabrik, især gennem en række opkøb af andre fibercementfabrikker og distributører. Navnet blev ændret fra Dansk Eternit til Cembrit i 2008. Cembrit har i dag datterselskaber i 20 lande. Hovedsædet er stadig placeret i Aalborg.

I 2014 blev Cembrit opkøbt af den svenske kapitalfond Solix Group AB. Solix indledte en vækststrategi for Cembrit baseret på nye produkter og services samt omfattende investeringer i optimering af fabrikker, innovation og udvikling. Cembrit beskæftiger omkring 1500 mennesker over hele verden.

Produktionen af fibercementprodukter foregår på moderne faciliteter i Finland, Tjekkiet, Polen og Ungarn. Læs mere om Cembrit på www.cembrit.dk

20.000 m2 er gjort klar til lager for Cembrit på den grund, hvor Brødrene Gram A/S i sin tid holdt til. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Genforeningen vækker stadig følelser

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Sønderborg, Bjørn Allerelli Andersen er stødt, fordi det tyske mindretal lægger op til en fejring af 100-året for grænsedragningen i 2020 og ikke af Genforeningen. Han bliver også krænket, når tyske tekster sætter ordet genforening – Wiedervereinigung - i citationstegn. Sagen viser, at der fortsat er store følelser i spil. Den tyske jurist Klaus Alberts fra Kiel har netop udgivet en bog om situationen i 1920. Han anfægter brugen af begrebet genforening, fordi Slesvig heller ikke før 1864 var en del af kongeriget. Argumentet viser, at nogle sager er for komplicerede til, at de kan overlades til videnskaben. Statsretslig er udsagnet korrekt. Men det anfægter ikke, at de dansksindede sønderjyder i 1920 kom hjem til det land og det folk, de så sig som en del af. Så i den følte realitet var der naturligvis tale om en genforening. Derfor skal vi danskere have lov til både at bruge ordet og glædes over Genforeningen. Men vi skal ikke pådutte andre det. Til gengæld skal tyskerne respektere vores holdning. Det tyske mindretal har ligeledes al mulig grund til at glæde sig over Genforeningen. Den forskånede dem i vidt omfang fra at blive en del af Tysklands rædselsfulde historie mellem 1920 og 1949. Ganske vist dumpede mange i mindretallets rækker med et brag, da deres loyalitet blev sat på prøve efter den 9. april 1940. Men de lærte lektien og formulerede i 1945 en formel erklæring om troskab over for den danske stat og 1920-grænsen. Samfundskontrakten holder den dag i dag. Eneste tabere i 1920 blev de danske syd for den nye grænse. De måtte betale en skrækkelig pris med undertrykkelse og senere død på nazisternes fronter. Men skønt ikke alt er glemt, er grænselandet nu en model for det harmoniske samliv mellem flere nationaliteter. Det skal vi fejre i 1920 og så ikke strides om ord. Som danskere i Damark skal vi feste for Genforeningen. Så må andre gerne fejre en af de få stabile grænser, Tyskland nogensinde har haft.

Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russisk storhold

Annonce