Annonce
Haderslev

Se alle billederne fra Vojens Høtte-optog

Ved optoget i Vojens hyldede den lokale virksomhed AS Tømrer den afdøde østrigske racerkører Niki Lauda og stillede op i røde kedeldragter og med en stor racerbil af træ. Det var 10. gang, AS Tømrer deltog i optoget. Foto: Jacob Schultz
Også i år bød Høtte-optoget på et væld af fantasifulde udklædninger og rekvisitter i alle størrelser. Vojens-virksomheden AS Tømrer hyldede den afdøde østrigske racerkører Niki Lauda og stillede op i røde kedeldragter og med en stor racerbil af træ.

Vojens: Det var en mildt sagt broget forsamling, der torsdag aften havde taget opstilling på parkeringspladsen ved Vojens Hallerne i Vojens.

Her stod en lang række virksomheder og foreninger fra hele Haderslev Kommune nemlig klar i yderst fantasifulde udklædninger til at deltage i det traditionsrige optog, der for længst er blevet en vigtig del af byens årlige Høtte-fest. Den fylder 50 år i år, og det var tydeligt, at deltagerne også i år havde sat fantasien i sving for at finde på så sjove, skøre og opfindsomme udklædninger som muligt.

Blandt deltagerne var Vojens-virksomheden AS Tømrer.

- Det er 10. gang, vi skal være med i optoget. Vi deltager, fordi vi synes, at det er megaskægt, fortalte indehaver Anders Sørensen, der havde selskab af godt en snes andre, primært medarbejdere.

- Og så er der en enkelt nabo og en af mine kammerater med, sagde den lokale tømrer.

Annonce
Høtte-optoget er en folkefest for alle aldersgrupper. Foto: Jacob Schultz

Niki Lauda som tema

De havde alle iklædt sig røde kedeldragter, der blandt andet var dekoreret med Ferrari-logoer og smileyer, og det var bestemt ikke tilfældigt. For AS Tømrer havde valgt den østrigske racerkører Niki Lauda som tema i årets optog.

- Han døde desværre i foråret, og så besluttede vi, at det skulle være ham, det handlede om. Efterfølgende gik vi i gang med at bygge en stor ”racerbil”, som egentlig bare er en stor sæbekassebil. Bortset fra dækkene består den udelukkende af træ, lød det fra Anders Sørensen.

AS Tømrer er to gange tidligere blevet kåret som vinder af Høtte-optoget – i 2014 og 2017.

- Det er selvfølgelig sjovt at vinde, men det er altså også sjovt bare at være med. Vi har blandt andet 150 kilo karameller, som vi deler ud på ruten, og bagefter er der jo fest i teltet. Det kan ikke være bedre, sagde Anders Sørensen.

Han havde ikke helt besluttet sig for, hvad der skal ske med den store sæbekassebil efter optoget.

- Vi har 10 års jubilæum i firmaet til næste år, så det kan være, at den skal bruges til noget i den forbindelse, sagde Anders Sørensen, inden han sammen med sine medarbejdere begav sig ud på den kilometerlange strækning for at vise racerbilen og de fantasifulde udklædninger frem og ikke mindst kaste godter ud til de mange, der traditionelt følger optoget.

Ruten gik, som det er tradition, fra Vojens Hallerne gennem Østergade og Vestergade for så at slutte på Høttepladsen.

Humøret var højt hos såvel deltagere i som tilskuere til optoget i Vojens. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce