Annonce
Erhverv

Vojens-virksomhed vinder DI´s regionale initiativpris

DI’s formand Hans Olling (tv.), Haderslevs borgmester Hans Peter Geil og direktør fra Envotherm, Vibeke Svendsen, til prisoverrækkelsen. Foto: André Thorup
Envotherm A/S i Vojens, der er ledende inden for rensning og genanvendelse af spildevand, har modtaget Dansk Industris regionale initiativpris 2020.

VOJENS: Den cirkulære tankegang er ikke kun relevant i forhold til din næste mobil eller computer, men i høj grad også for arbejdet i den industrielle sektor.

Og det er netop de grønne visioner i kombination med innovative tiltag, der har indbragt Vojens-virksomheden Envotherm A/S, der er ledende indenfor bæredygtig håndtering af og genanvendelse af spildevand, Dansk Industri´s (DI, red.) regionale Initiativpris 2020.

- Både i Danmark og hele verden er der stort fokus på Co2-aftryk og den grønne omstilling. Det er derfor glædeligt, at Envotherm har udviklet en teknologi, der recirkulerer processpildevand med lavt energiforbrug, sagde DI´s formand, Hans Olling, til den corona-venlige prisoverrækkelse.

- Det betyder, at industrivirksomheder kan genbruge op til 99 % af deres processpildevand. Det er imponerende. Og det er der heldigvis flere virksomheder i både indland og udland, der har fået øjnene op for.

Annonce

Styrket gennem krisen

Kriterierne for prisen i 2020 er yderligere, at den gives til en virksomhed, der er kommet styrket gennem corona-krisen.

- Og det må man sige, at I har formået. Med nytænkning og innovation har I formået at vinde nye markeder, og fået succes med at sælge digitalt. Og på trods af på corona, har I tidoblet omsætningen.


Det er en del af vores DNA at tænke innovation og udvikle kontinuerligt, altid med cirkularitet og bæredygtighed i baghovedet.

Vibeke Svendsen, direktør i Envotherm


Det var da også en beæret og glad Envotherm-direktør, Vibeke Svendsen, som modtog prisen.

- Vores lejeløsning, der ligger til grund for at vi vinder prisen, er videreudviklingen af den vision, som Envotherm er baseret på: At skabe et miljøvenligt og økonomisk rentabelt alternativ til behandling af industrielt spildevand, siger hun og uddyber:

- Den grønne omstilling er ikke et nyt fokus i Envotherm, det har været med helt fra starten, hvor vi også modtog EU’s miljøpris. Det er en del af vores DNA at tænke innovation og udvikle kontinuerligt, altid med cirkularitet og bæredygtighed i baghovedet.

Indstilling til DI´s Initiativpris 2020

Envotherm har opfundet en teknologi med lang levetid på anlæggene, der passer godt ind med den cirkulære tankegang. Anlæggene har tilmed et lavt energiforbrug og dermed lavt CO2-aftryk.

Virksomheden er innovativ med en ny forretningsmodel. Da det for mindre virksomheder kan være en bekostelig affære at købe et renseanlæg, har Envotherm med succes indført, at man kan leje dem – fra størrelser som et amerikansk køleskab på et par meter til 4,5 meter.

På grund af corona har det ikke været muligt for Envotherm, i samme omfang som tidligere, at sende sælgerne ud på salgsrejser. I stedet har de fået succes med at sælge digitalt i stedet.

Annonce

Ny nominering

Vibeke Svendsen benyttede samtidig prisoverrækkelsen til at rose hele holdet bag Envotherm.

- Hele organisationen, medarbejdere, ledelse og ejere bag Envotherm - og sammenholdet - er noget at være stolt af. Der kan heller ikke være nogen tvivl om at initiativprisen er velfortjent – for hvis der er noget vi har i Envotherm, så er det initiativ.

Udover at have modtaget den regionale pris, nomineres Envotherm også til Dansk Industris landsdækkende SMV-pris. Det sker i konkurrence med 17 andre mindre – og mellemstore virksomheder, der er fundet blandt DI’s 18.000 medlemmer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Fratelli: - Det stikker helt af

Varde

Der bestilles atter selskaber på Annis kro: Heldig kunde får plads til alle gæster ved at holde festen ad to omgange

Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce