Annonce
Sønderborg

Vokser ved omfartsvejen: Sønderborg får nyt handelscenter

Jem & Fix har været byggepionerer på den østlige del af erhvervsområdet nord for omfartsvejen, men allerede nu er der solgt fire flere grunde og fem reserveret. Foto: Henrik Rath
Det nyåbnede Jem & Fix har banet vejen for flere køb af erhvervsgrunde ved Sønderborg Nord. Ni grunde er allerede solgt eller reserverede.

Sønderborg: Erhvervsudviklingen i Sønderborg er i ganske god form. I hvert fald hvis man ser mod nord på den anden side af omfartsvejen til Alssundbroen nær Kær. For efter Jem & Fix besluttede at opføre et nyt stort byggemarked, som åbnede her i weekenden, er der kommet skred i tingene.

- I første omgang mister vi nok lidt af effekten ved at flytte væk fra de andre, men vi tror på, at flere kommer til, sagde adm. direktør i Jem & Fix, Claus Petersen i efteråret, da byggeriet gik i gang.

Og det håb er blevet indfriet. For lige nu er der solgt fire grunde mere til samlet over syv hektarer og fem grunde yderligere er reserveret.

- Man kan sige, at der nu er kommet hul på bylden, for der har været erhvervsgrunde at få siden det tidligere Tech 21 omkring Burger King blev taget i brug i 2012, siger ejendomskonsulent hos kommunen, Marianne Tychsen.

Annonce
Man kan sige, at der nu er kommet hul på bylden, for der har været erhvervsgrunde at få siden det tidligere Tech 21 omkring Burger King blev taget i brug i 2012.

Ejendomskonsulent hos kommunen, Marianne Tychsen.

Mere detailhandel

Men til forskel fra tidligere, så er det ikke kun kontorer, produktion eller teknologiske virksomheder, der gøres plads til i Sønderborg Nord. Netop nu og et par uger frem er der sendt en lokalplan i høring, som skal ensrette reglerne for hele området og styrke Sønderborgs rolle som center og drivkraft for handlen i det regionale opland.

- Tech 21 har aldrig udviklet sig som ønsket, men da Jem & Fix henvendte sig med et ønske om detailhandel, blev der lavet en lokalplan for det. Nu vil vi så gerne samle det hele med én stor lokalplan til særlig pladskrævende butikker, siger strategisk planlægger i kommunen, Jonas Nørgaard Klügel.

Det kan være bilforhandlere, møbelbutikker eller andre med store varer som eksempelvis et byggemarked. Men hvad der mere præcis gemmer sig af kommende aktivitet på de solgte grunde er ikke offentliggjort endnu.

- Som reglerne er, skal der dog være sat noget i gang senest tre år efter salget, tilføjer ejendomskonsulent Marianne Tychsen.

En af de mindre ændringer i det nye lokalplanforslag er, at der skal være plantet træer langs den nordlige side af erhvervsgrundene mod Kær.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce