Annonce
Tønder

Voksne drenge udstiller deres modelhobby på messe

Ejner Andersen har på syv år samlet over 2000 modeltratkorer og andre landbrugsmaskiner og -redskaber. Nu vil han sammen med fem andre nørder lave en hobbyudstilling i Rens. Foto: Ludvig Dittmann

Ejner Andersen og fem andre store drenge udstiller deres hobby på messe i grænselandet. Der vises blandt andet modeltraktorer, -lastbiler og -tog.

DØSTRUP/RENS: Børn som voksne og dem imellem inviteres til messe med udstilling af modelhobbyer i næste weekend. Udstillingen finder sted på Rens gamle ungdomsskole, men initiativtagerne kommer fra hele Syd- og Sønderjylland. En af dem, Ejner Andersen, sidder i Døstrup, hvor han har indrettet hele sin førstesal i huset helliget modeltraktorer, -mejetærskere og -lastbiler.

Interessen for legetøjskøretøjerne kom, da han i gave fik en model af den John Deere, som han til dagligt kørte i i sin egenskab som driftsleder på en landbrugsejendom i Vinum. Det var for syv år siden - dengang var Ejner Andersen 40 år. For et par år siden, da han passerede 2000 stykker modellegetøj, holdt han op med at tælle.

- Traktoren skulle jo ikke stå alene. Så købte jeg nogle flere, og så gik det hele galt, husker Ejner Andersen, der ikke er bleg for at kalde sig selv for en "passioneret nørd".

Annonce

Traktoren skulle jo ikke stå alene. Så købte jeg nogle flere, og så gik det hele galt.

Ejner Andersen, passioneret nørd, der samler på modeltraktorer
Ejner Andersens maskinpark fylder hele førstesalen på huset, der er på 250 kvadratmeter. Gamle rugbrødskasser egner sig glimrende til at opbevare landbrugsmaskiner i - i modelstørrelse, forstås. Foto: Ludvig Dittmann

6 voksne drenge

Modelhobby-udstillingen har fået titlen "Modelhobby på grænsen", og den arrangeres foruden Ejner Andersen af fem ligesindede nørder - Klaus Gustenhoff-Eriksen, Kjeld Hansen, Torben Friis, Kim Skov Pedersen og Frank Panzenhagen.

De fem modelgutter var trætte af, at de skulle køre til Nord-, Øst eller Midtjylland for at deltage i modelmesser. Nu har de så lavet deres egen.

- Der er ikke rigtig nogen udstilling i Sønderjylland. Vi laver udstillingen for at glæde børn og voksne, siger den 47-årige nørd, der med sin alder ligger i den øverste del af feltet hos arrangørerne rent aldersmæssigt.

Ejner Andersen har de sidste tre år været at finde på det sønderjyske fællesskue i Aabenraa med en udstilling, der viser, hvad maskinerne bruges til i virkeligheden. Foto: Ludvig Dittmann

Traktorer 1:1

Udstillingen finder som skrevet sted på Rens gamle ungdomsskole, der lukkede for nogle år siden. Der er kommet tilmeldinger af udstillere fra både Danmark, Sverige og Tyskland, så det samlede antal nu er oppe på 26-28, oplyser Ejner Andersen, der arbejder som gummigedsfører rundt omkring i landet.

Foruden køretøjer i forskellige "landskaber" bliver der mulighed for at købe nyt og brugt i forbindelse med udstillingen. Desuden vil der også være et par ægte veterantraktorer i skalaen 1:1.

Messen i Rens finder sted lørdag i næste weekend klokken 10 til 17. Rens gamle ungdomsskole findes på Permarkvej 2 i Rens.

Entréen er på 25 kroner, mens børn under 12 år er gratis.

Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce