Annonce
forside

Vold i folkeskolen for alvorlig til politisk plattenslageri

Læserbrev: Vi har med interesse læst Henrik Dahls (LA) synspunkt i weekendens Esbjerg Sektion af JydskeVestkysten. Vi er enige med Henrik Dahl i, at det er en uacceptabel situation, når lærerne på Danmarksgade Skole i Esbjerg har følt sig nødsaget til at henvende sig skriftligt til blandt andet udvalgsformanden i kommunen med et nødråb om, at man ikke længere kan "garantere elevernes sikkerhed". Det er på alle måder ulykkeligt, og det er noget, vi på alle måder skal tage dybt alvorligt og seriøst.

Det er dog useriøst, at Henrik Dahl i samme skriv kaster ansvaret videre til Socialdemokratiet, fordi vi ikke mener, at pengene skulle tages fra satspuljen, men sættes på finansloven. Satspuljens midler målrettes til indsatser for landets svageste grupper. Det vil sige kvinder på flugt fra voldelige ægtemænd, hjemløse uden tag over hovedet eller diskriminering af minoritetsgrupper. Disse grupper har fortsat brug for hjælp - og der er ikke blevet færre i denne gruppe, der har brug for hjælp.

Socialdemokratiet ønsker, at regeringen prioriterer flere midler til problematikken med den stigende vold i klasselokalerne.

Det stigende antal voldelige hændelser på skolerne skal ned. Vold kan hverken lærere, elever eller forældre være tjent med. Men snak gør det ikke alene. Der er ikke nok hænder eller tid til at tage hånd om situationen lokalt. Det er derfor på tide, at vi får øjnene op for, at der er behov for et løft af vores folkeskole. Det bør og skal ske på finansloven. Det er på finansloven, vi kan løse den økonomiske udfordring - og der er ingen tvivl om, at flere penge til folkeskolen er påkrævet.

Et ordentligt arbejdsmiljø er altafgørende - såvel på Danmarksgade Skole i Esbjerg som andre skoler og arbejdspladser. Derfor klinger Henriks Dahls ord også hult, når vi ved, at VLAK-regeringen har sparet cirka 100 millioner kroner på Arbejdstilsynet, siden den overtog magten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce