Annonce
Esbjerg

Politiet leder efter seks personer i forbindelse med et overfald i Esbjerg

Fra venstre ses personerne D, A, E, B og C. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Esbjerg: Syd- og Sønderjyllands Politi udsendte tirsdag en pressemeddelelse, hvor de bad borgerne om hjælp til at få identificeret seks personer.

Årsagen er, at der den 9. august mellem klokken 5.35 og 5.44 fandt et overfald sted i området omkring krydset Skolegade/Englandsgade i Esbjerg. Her blev en 22-årig mand udsat for vold og trusler med kniv.

De seks personer var ikke nødvendigvis involveret i selve overfaldet, men politiet vil dog gerne i kontakt i med dem.

Personerne beskrives som:

A: Mand Dansk Ca. 18 - 22 år 175 - 180 cm høj Almindelig af bygning Iført sort cap, mørk jakke, lyse cowboybukser, hvid t-shirt og sorte sko B: Mand Dansk 20 - 25 år 175 - 180 cm høj Spinkel af bygning Kronraget i siden og meget kort hår på toppen Iført mørk t-shirt og kakibukser Truede med en springkniv C: Mand Dansk 20 - 25 år 180 - 185 cm høj Almindelig af bygning Kort, brunt hår Iført mørk jakke med lynlås og et 3-tal på højre arm, sorte bukser og sorte sko D: Mand Dansk Ca. 20 - 25 år 185 - 190 cm høj Almindelig af bygning Mørkt hår Iført sort læderjakke, hvid t-sthirt, sorte jeans og sorte sko E: Kvinde Dansk Ca. 18 - 25 år 170 - 175 cm høj Almindelig af bygning Langt, sort hår Iført sort kjole og sorte sandaler F: Kvinde Dansk Ca. 18 - 25 år 170 - 175 cm høj Almindelig af bygning Langt, lyst år Iført hvid langærmet trøje, sorte bukser, hvide sko og en skuldertaske

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
Fra venstre ses personerne E og F. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Fra venstre ses personerne D, A, B, C og E. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Fra venstre ses personerne D, A, E, B og C. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Fra venstre ses personerne D, A, E, B og C. Foto: SYd- og Sønderjyllands Politi
Fra venstre ses personerne E, B og C. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Genforeningen vækker stadig følelser

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Sønderborg, Bjørn Allerelli Andersen er stødt, fordi det tyske mindretal lægger op til en fejring af 100-året for grænsedragningen i 2020 og ikke af Genforeningen. Han bliver også krænket, når tyske tekster sætter ordet genforening – Wiedervereinigung - i citationstegn. Sagen viser, at der fortsat er store følelser i spil. Den tyske jurist Klaus Alberts fra Kiel har netop udgivet en bog om situationen i 1920. Han anfægter brugen af begrebet genforening, fordi Slesvig heller ikke før 1864 var en del af kongeriget. Argumentet viser, at nogle sager er for komplicerede til, at de kan overlades til videnskaben. Statsretslig er udsagnet korrekt. Men det anfægter ikke, at de dansksindede sønderjyder i 1920 kom hjem til det land og det folk, de så sig som en del af. Så i den følte realitet var der naturligvis tale om en genforening. Derfor skal vi danskere have lov til både at bruge ordet og glædes over Genforeningen. Men vi skal ikke pådutte andre det. Til gengæld skal tyskerne respektere vores holdning. Det tyske mindretal har ligeledes al mulig grund til at glæde sig over Genforeningen. Den forskånede dem i vidt omfang fra at blive en del af Tysklands rædselsfulde historie mellem 1920 og 1949. Ganske vist dumpede mange i mindretallets rækker med et brag, da deres loyalitet blev sat på prøve efter den 9. april 1940. Men de lærte lektien og formulerede i 1945 en formel erklæring om troskab over for den danske stat og 1920-grænsen. Samfundskontrakten holder den dag i dag. Eneste tabere i 1920 blev de danske syd for den nye grænse. De måtte betale en skrækkelig pris med undertrykkelse og senere død på nazisternes fronter. Men skønt ikke alt er glemt, er grænselandet nu en model for det harmoniske samliv mellem flere nationaliteter. Det skal vi fejre i 1920 og så ikke strides om ord. Som danskere i Damark skal vi feste for Genforeningen. Så må andre gerne fejre en af de få stabile grænser, Tyskland nogensinde har haft.

Annonce