Annonce
Tønder

Voldgiftssagen mellem Envo og Aarsleff fortsætter

Tilbage i november 2015 stoppede byggeriet af Envos biogasanlæg ved Solvig. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Direktør i Envo Group, Bo Asmussen, oplyser, at voldgiftssagen mellem Envo og Per Aarsleff stadig kører.

Tønder: Tilbage i november 2015 - altså for halvandet år siden - stoppede byggeriet af Envos biogasanlæg ved Solvig ved Tønder.

Envo Group meddelte dengang, at samarbejdet med hovedentreprenør Per Aarsleff var stoppet med øjeblikkelig virkning, men siden har det ikke været muligt at få nogen af parterne til at udtale sig om, hvad bruddet skyldtes.

Uenigheden var dog så stor, at Envo indledte en voldgiftssag, og ifølge Bo Asmussen kører den endnu.

Ellers er det yderst sparsomt med kommentarer.

Direktør i Envo Group, Bo Asmussen, siger, at hans advokater har frarådet ham at føre sagen gennem pressen.

- Så jeg har ingen kommentarer, siger Bo Asmussen.

- Folk er begyndt at snakke om, at der nok aldrig kommer et biogasanlæg?

- Vi har lige været ude på pladsen i sidste uge og lave en hel masse. Jeg kan kun sige, at anlægget bliver bygget.

- Hvornår?

- Vi har nogle ting i gang med en skønsmand. Mere kan jeg ikke sige. Men anlægget bliver bygget, og det kommer i drift. Og det bliver indenfor en overskuelig fremtid.

Jesper Jacobsen, der er afdelingsdirektør i Per Aarsleffs anlægsafdeling, oplyser, at entreprenørkoncernen ikke har nogen kommentarer til sagen.

Annonce

Ingen konsekvens

Envo Biogas og Dong Energy indgik i januar 2015 en 15-årig aftale om, at Dong Energy skulle aftage bionaturgassen fra anlægget ved Solvig, når anlægget stod færdigt i 2016.

Det var markedsdirektør Lars Sprogøe Bentzen fra Dong Energy, der sammen med Envo-direktør Bo Asmussen underskrev aftalen.

Morten Kidal, presseansvarlig hos Dong Energy, oplyser i en mail, at forsinkelsen ikke har konsekvenser for den aftale, selskabet har indgået om køb af gas fra anlægget. Dong Energy er klar til at aftage de producerede mængder, når anlægget leverer, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce