Annonce
Varde

Voldsforbrydelser i Varde mere end halveret

Der har været stille i Varde under coronaen, hvor værtshuse og diskoteker holdt lukkede. Billedet er fra en reportagetur med Natteravnene i 2018 og har i øvrigt intet med vold at gøre. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Der er under coronakrisen anmeldt under halvt så mange voldsforbrydelser i Varde, som der var på samme tidspunkt i 2019. Politiinspektør vurderer, det skyldes lukningen af udskænkningssteder.
Annonce

Coronakrisen har sat en stopper for mange ting siden den 11. marts. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nu også, at antallet af anmeldte voldsforbrydelser i Varde Kommune er faldet drastisk, siden landet lukkede ned.


Min vurdering er, at faldet i antal anmeldte voldsforbrydelser skyldes nedlukningen af de steder, hvor folk normalt indtager meget alkohol

Politiinspektør Kaj Nielsen


Alkohol og vold

Politiinspektør Kaj Nielsen, der er linjechef for områdecentrene i Syd- og Sønderjyllands Politi, vurderer, at faldet skyldes nedlukningen af restaurationer med udskænkning af alkohol i aften- og nattetimerne.

- Vi ved, at alkohol og stoffer i nattelivet er direkte forbundet med vold. Så min vurdering er, at faldet i antal anmeldte voldsforbrydelser skyldes nedlukningen af de steder, hvor folk normalt indtager meget alkohol, siger Kaj Nielsen.

Specielt stort fald i Varde

Faldet i antallet af anmeldte voldsforbrydelser er relativt større i Varde end både i Esbjerg og på landsplan, viser tallene fra Danmarks Statistik. Det har Kaj Nielsen dog ikke en god forklaring på.

- Hvorfor faldet er så stort i lige netop Varde, tror jeg ikke, at nogen kan svare på endnu, siger han.

Kriminaliteten er generelt faldet drastisk på landsplan siden samfundets nedlukning den 11. marts. I Varde Kommune er det dog kun antallet af anmeldte voldsforbrydelser, der er faldet betydeligt siden samme tidspunkt i 2019.

- Vi har set en national tendens til et fald i kriminaliteten under coronakrisen, siger Kaj Nielsen.

Her er tallene fra Varde Kommune

  • Antal voldsanmeldelser i andet kvartal 2019: 45
  • Antal voldsanmeldelser i andet kvartal 2020: 19
  • Antal anmeldelser i alt i andet kvartal 2019: 398
  • Antal anmeldelser i alt i andet kvartal 2020: 378
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce