Annonce
Debat

Voldsmand undsiger JydskeVestkystens journalist


Annonce

Læserbrev: Mange journalister og advokater har prøvet at nedtone aspektet om dominansvold i ‘kys min fod’-sagen fra Sønderborg. Særligt lokalavisen JydskeVestkysten og reporteren Holger Jepsen har forsøgt at fjerne aspektet omkring ‘dominansvold’ fra den meget omtalte voldssag. Det interessante er, at gerningsmanden til forbrydelsen undsiger JydskeVestkysten og den politisk korrekte journalist.

Voldsmanden – en 16-årig dreng med tyrkisk baggrund - blev 18. august dømt for overfaldet på en 14-årig dansk dreng. Et overgreb med slag, spark, halsgreb og skaller, der kulminerede med, at offeret blev tvunget til at kysse den muslimske gerningsmands fødder af to omgange.

Flere danske politikere har påpeget, at overfaldet er et eksempel på den grufulde dominansvold, der er eskaleret i Sverige de seneste år. “En så primitiv opførsel skal vi aldrig acceptere som hverdagshændelse i Danmark, og den voldskultur kan de tage med hen, hvor peberet gror,” skrev Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund på Facebook.
Dette udsagn blev hurtigt suppleret af Dansk Folkeparti: “Det er en volds- og dominanskultur, som vi ved findes, men som der ikke rigtig bliver slået ned på,” lød det fra folketingsmedlemmet Marie Krarup.

Fænomenet dominansvold er især kendt fra kriminelle miljøer i Sverige, hvor indvandrere fra primært muslimske lande overfalder og ydmyger etniske svenskere. I en undersøgelse fra universitet i Lund beskriver de indvandrerkriminelle situationen som om, de er ”i krig med svenskerne”.

Flere danske medier, såsom Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og BT, har beskrevet, at overfaldet i Sønderborg ikke er et eksempel på dominansvold. Men særligt lokalmediet JydskeVestkysten og reporteren Holger Jepsen har været i offensiven for at nedtone ‘dominansvolds’-aspektet i den opsigtsvækkende sag.

Ingenting i denne retssag fra Sønderborg tyder på, at der er tale om dominans- eller ydmygelsesvold, hvor unge med udenlandsk baggrund udser sig unge lyse ofre. Der kom ikke noget frem på første retsdag, der blot mindede om den slags. Som i intet,” skriver Holger Jepsen fra JydskeVestkysten efter den første retsdag i sagen.

Holger Jepsens artikel om den tyrkiske voldssag bærer præg af at være en mellemting mellem journalistisk reportage og et politisk holdningsindlæg fra lokalreporteren.
Holger Jepsen bruger for eksempel spalteplads på at skrive negativt om Rasmus Paludan fra Stram Kurs, der intet har at gøre med voldssagen i Sønderborg. Det vigtige for journalist Holger Jepsen fra JydskeVestkysten er tydeligvis at fjerne fokus fra den tyrkiske gerningsmand.

Det forunderlige er, at den nu dømte direkte undsiger JydskeVestkysten – både i retssalen og på de sociale medier. Under det første retsmøde erkender voldsmanden, at han har overfaldet sit danske offer. Den tyrkiske voldsmand fortæller direkte, at hans hensigt var at ‘nedgøre’ den lyshårede danske dreng. Selv i politisk korrekte Politiken lyder overskriften: “Teenager erkender dominansvold i Sønderborg.”

I JydskeVestkysten slår man det modsatte fast:
“Markante landspolitikere har brugt sagen som eksempel på dominansvold og ydmygelsesvold udført af udlændinge mod danskere. Men det tyder intet på har med sagen at gøre,” skriver lokaljournalisten Holger Jepsen.

Sagen bliver endnu mere grotesk, når man læser et Facebookindlæg fra den dømte voldsmand, der er forfattet i juli – flere uger før retssagen. Her bruger gerningsmanden selv udtrykket “min dominans”.

Alt peger på, at lokalmediet JydskeVestkysten har ladet egne politiske holdninger præge avisens dækning af dominansvoldssagen i Sønderborg. Venstreorienterede journalister som Holger Jepsen fra JydskeVestkysten vil hellere tildække sandheden end afdække den. Selv den tyrkiske voldsmand modsiger løgnepressens repræsentanter.

JydskeVestkysten modtager 16,3 millioner kroner i statsstøtte i 2020. Lokalavisen har desuden fået omfattende økonomisk hjælp under coronakrisen for at kompensere for tabte annonceindtægter. Danskerne betaler selv for de løgne, som de får serveret.
Velbekomme.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

JydskeVestkysten omtalte i sin dækning af den første dag i retten 14. august i nøgterne vendinger Rasmus Paludan, fordi hans tilstedeværelse som journalist medførte et stort politiopbud. Ritzaus Bureau har om sagen brugt udtrykket dominansvold i en artikel, som blandt andet Politiken har bragt, men det er sket uden, at journalisten har været til stede i retssalen. Anklageren har ikke på noget tidspunkt brugt udtrykket dominansvold, hvilket understøtter JydskeVestkystens vurdering, som er foretaget på baggrund af, hvad der er foregået i retssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Annonce