Annonce
Sønderborg

Voldsoffer indsmurt i blod løb på landevejen kun iført underbukser

Det store politirykind i Avnbøl onsdag handler om et voldeligt overfald, hvor politiet mener, at en 64-årig mand har overfaldet en 32-årig mand i "privatsfæren". Foto: Timo Battefeld

Onsdag var en større politiefterforskning i gang med mange køretøjer og hundepatruljer i og omkring Avnbøl. En 64-årig mand kræves varetægtsfængslet for vold. Han skal i grundlovsforhør torsdag.

Avnbøl: En større politistyrke med flere køretøjer, indsatsledervogn og flere hundepatruljer arbejdede onsdag formiddag intensivt ved landsbyen Avnbøl udenfor Sønderborg. Her var Truenbrovej og rundkørslen til og fra Sønderborgmotorvejen på et tidspunkt afspærret, mens hundepatruljer arbejdede på stedet. Det viser sig, at politiet efterforskede en grov voldssag, der sandsynligvis er foregået i en familie - eller hvor offeret og gerningsmanden har andre tætte relationer.

Kurt Mikkelsen fra Viborg var på besøg hos hustruens gamle studiekammerat i Ullerup, og da de kørte langs Truenbrovej, så de noget meget usædvanligt. Han så nemlig voldsofferet løbe på landevejen stort set uden tøj totalt indsmurt i blod.

- Der løb en mand kun iført underbukser, og hele kroppen var indsmurt i blod. Han løb bare der langs landevejen, fortæller han.

- Jeg ringede straks 112. Det var der måske også andre, der gjorde. For der kom også flere varebiler. Han var virkelig kommet slemt til skade. Han havde en stor flænge i panden, og blodet løb ned over hele kroppen på ham, fortæller Kurt Mikkelsen.

- Vi var faktisk også en lille smule bange for ham, for vi vidste jo ikke, hvad han havde været udsat for. Så det var ikke lige så nemt. Det var en rystende oplevelse, fortæller Kurt Mikkelsen. Han kørte fra stedet, da andre folk tog over, og da han så ambulancen komme til stedet.

Annonce

Politiet klapper i

Syd- og Sønderjyllands Politi holdt hele dagen kortene tæt til kroppen og ønskede ikke at udtale sig i sagen. Indsatslederen afviste dog hurtigt overfor JydskeVestkysten på stedet, at der var fundet et lig, eller at der var tale om en drabssag. Et større område ved en skråning tæt på samkørselspladsen i Avnbøl blev hurtigt afspærret.

- Det eneste vi kan sige er, at vi henviser til det, vi har sendt ud på Twitter, siger kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel, Syd- & Sønderjyllands Politi, sent onsdag eftermiddag.

Politiet skriver på Twitter, at en 64-årig mand vil blive fremstillet i et grundlovsforhør torsdag formiddag klokken ni ved Retten i Sønderborg. Manden er sigtet for et voldeligt overfald mod en 32-årig mand i Avnbøl. Det er begået i - som politiet skriver - "privatsfæren".

Politiet ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen, da anklagemyndigheden vil forsøge at få retten til at gennemføre retsmødet for lukkede døre. Så hverken pressen eller offentligheden har mulighed for at følge sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce