Annonce
Haderslev

Voldsom røgudvikling: Brand i lagerhal blusset op igen

Haderslev: Politi og brandvæsen er endnu engang rykket ud til affaldssorteringshal på Oksbølvej ved Haderslev. Hallen brændte første gang lørdag morgen, men lørdag aften klokken 20.12 lød der igen melding om brand på adressen.

Det viste sig at være morgenens ild, der er blusset op igen. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på twitter. Branden skaber en voldsom røgsøjle, der kan ses på lang afstand, men ifølge politiet er ilden under kontrol.

- Der er styr på branden, og politiet er kørt derfra igen. Brandvæsenet fortsætter derude lidt endnu, siger vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt kort før klokken 22.

Branden på Oksbølvej brød første gang ud klokken ni lørdag morgen og skabte også her en stor sort røgsøjle. Efter halvanden times arbejde på stedet meddelte politiet, at ilden var under kontrol, men lørdag aften er den altså blusset op igen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere oplyst overfor avisen, at branden menes at være opstået i et rum med en større mængde af plast, træ og pap, men at brandårsagen endnu er ukendt.

Ingen personer kom til skade ved branden lørdag morgen.

Annonce
Branden på Oksbølvej er blusset op igen. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce