Annonce
Nordtyskland

Voldsomme indgreb skal bremse smitten

De skrappe forholdsregler skal beskytte Slesvig-Holstens familier opg økonomi, understreger ministerpræsident Daniel Günther.
Slesvig-Holsten sætter nu ind mod smittespredningen med de strenge forholdsregler, der ellers kun gælder i risikoområder.
Annonce

KIEL: Onsdag mødes Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, og de øvrige regeringschefer fra delstaterne med kansler Angela Merkel for at drøfte nye forholdsregler mod den kraftige stigning i spredningen af coronavirus. Men Daniel Günther har på forhånd lagt kursen fast. Slesvig-Holsten indfører de skærpede foranstaltninger, der egentlig først træder i kraft, når antallet af nye smittede i løbet af syv døgn overstiger 50 pr. 100.000 indbyggere.

Reglerne træder i kraft fra førstkommende weekend. Så skal restauranter og udskænkningssteder lukke klokken 23. Desuden må maksimalt ti personer mødes. Arrangementer med flere end 100 deltagere bliver forbudt. Påbuddet om mundbind i klasselokalerne fra og med 5. årgang bliver forlænget i tre uger. Påbuddet blev indført den 19. oktober efter efterårsferien og skulle egentlig kun gælde i 14 dage.

Annonce

Mundbind i skolen

Elever i de fire yngste årgange er generelt befriet fra pligten til at bære mundbind i undervisningstiden. Men bor eleverne i lokalområder med flere end 50 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn, skal også de små elever have mundbind på i timerne.

- Reglerne er meget hårde, men målet er at beskytte delstatens familier, så skoler og daginstitutioner fortsat kan holde åbne, og virksomhederne kan arbejde videre. Endnu kan vi fortsat håndtere situationen, men disciplinen skal være væsentlig bedre, mener Daniel Günther.


For øjeblikket klarer Slesvig-Holsten sig betydelig bedre end gennemsnittet for hele Tyskland. Men det forspring har vi tabt på 12 dage, hvis vi ikke reagerer.

Ministerpræsident Daniel Günther.


Han vil for alt i verden undgå en situation, hvor mange bliver nødt til at tilbringe julen på grund af smittespredningen.

Forbuddet mod at være flere end ti personer i de kommende tre uger omfatter også idrætslivet. Her må maksimalt ti personer træne sammen. Der må ikke spilles håndbold- eller fodboldkampe. Dette gælder dog kun amatørholdene.

Daniel Günther appellerer desuden til alle virksomheder om at udnytte mulighederne for hjemmearbejdspladser i videst muligt omfang samt begrænse forretningsrejser og møder til det absolut nødvendige.

Annonce

Rettidig omhu

- For øjeblikket klarer Slesvig-Holsten sig betydelig bedre end gennemsnittet for hele Tyskland. Men det forspring har vi tabt på 12 dage, hvis vi ikke reagerer. Nu gælder det for alle om at reducere de personlige kontakter, holde afstand og bære mundbind, betoner Daniel Günther.

Senest blev antallet af nye smittede pr. 100.000 indbyggere på syv døgn opgjort til 36,6.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce