Annonce
Tønder

Forarget over beskyldning om kammerateri: Virksomhed trækker sig som køber af historisk gård

KALB Kommunikation har haft til huse i gården Åved ved Løgumkloster siden 2010. Planer om at købe ejendommen fra kommunen er nu skrinlagt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mistænkeliggørelser og beskyldninger om kammerateri og vennetjenester får nu kommunikationsvirksomheden Kalb i Løgumkloster til at tage offentligt til genmæle. Virksomhedens ejere ønsker ikke at være en del af et internt Venstre-opgør om borgmesterposten og trækker sig som første konsekvens herpå fra et muligt køb af gården Åved.

LØGUMKLOSTER: Hvornår er nok nok?

Det er det nu.

I hvert fald for Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt, der står bag kommunikationsvirksomheden Kalb i Løgumkloster.

Antydninger i læserbreve om at være inddraget i kammerateri og vennetjenester får nu den konsekvens, at virksomhedsejerne overvejer deres fremtid i Løgumkloster by og Tønder Kommune.

- I dag oplever vi en erhvervsvenlig kommune, men hvordan ser fremtiden ud? Vi er bekymrede. Derfor overvejer vi nu hvordan, og ikke mindst hvor, vi bedst udvikler vores forretning og skaber rammerne for den gode arbejdspladser. Vi kunne meget vel få lyst til at flytte en succesrig virksomhed med 12 arbejdspladser et andet sted hen, siger Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt.

Reaktionen kommer i forlængelse af, at Tønder Kommune i oktober besluttede at sætte gården Åved til salg. Her har Kalb har haft til huse siden 2010, og slagsfremstødet kom i forlængelse af en henvendelse fra Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt om kommunen kunne være interesseret i at sælge ejendommen. Det kunne et flertal i kommunalbestyrelsen, der efter en vurdering fra to mæglere udbød ejendommen til en mindstepris på 2,7 millioner kroner.

- Mindsteprisen ligger cirka midt imellem de to vurderinger, vi har fået udarbejdet, påpegede borgmester Henrik Frandsen ved den lejlighed.

Vi kunne meget vel få lyst til at flytte en succesrig virksomhed med 12 arbejdspladser et andet sted hen.

Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt, virksomhedsejere, Kalb Kommunikation, Løgumkloster

Bland os udenom

Salgsfremstødet fik blandt andet nuværende Venstre-formand i Løgumkloster, Peter Nielsen, og det tidligere Venstre-bestyrelsesmedlem i Løgumkloster, Mogens Nielsen, til at reagere. I læserbreve mere end antydede de, at borgmesteren ydede positiv særbehandling af Kalb i forbindelse med Åved-salget.

Den mistænkeliggørelse er faldet Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt så meget for brystet, at de nu siger offentligt fra og tager til genmæle.

- Kære venner: I taler mod bedre vidende, og jeres usympatiske forgiftning af det kommunale politiske klima er gået for langt nu. For I rammer de virksomheder, som I ellers hylder så højt. Os, der leverer de arbejdspladser, der er så nødvendige for, at vi kan fastholde og tiltrække nye borgere. I trækker en succesfuld virksomhed med ind på jeres forgiftede kampplads. Og det kan I glemme alt om, d’herrer. Vi er klar over, at I har en interesse i at forsøge at vælte borgmesteren, det står vist klart for enhver, men I bedes venligst blande os udenom dén kamp, skriver Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt i et læserbrev, som JydskeVestkysten bringer i en forkortet udgave i dag.

Annonce

Uværdig

At Venstre i Løgumkloster går efter at få borgmesteren væltet, lægger den lokale vælgerforenings formand, Peter Nielsen, ikke skjul på.

- Han er ikke værdig til at sidde på den post. Der har været alt for mange sager. Der er flere af hans beslutninger, der har kostet kommunen penge, siger Peter Nielsen.

I et læserbrev i JydskeVestkysten den 11. november rejser han spørgsmålet, hvorfor Åved sættes i udbud og konkluderer:

- En enkelt henvendelse fra en bekendt er åbenbart nok til at få et sådant udbud sat i gang og hastebehandlet i byrådet. Kammerateri er et grimt udtryk, men det er noget, som er svært ikke at tænke i denne sammenhæng, skrev Peter Nielsen dengang, og han har ikke ændret holdning.

- At sælge Åved er ikke til Løgumklosters bedste. Hvorfor sælge noget, der giver overskud? Jeg står 110 procent bag det, jeg har skrevet. Og jeg har min bestyrelse bag mig, siger han.

Borgmester Henrik Frandsen reagerede på læserbrevet med en opfordring til at komme med navne og dokumentation for, hvilket personer der ifølge Peter Nielsen bedriver kammerateri.

Fredag eftermiddag havde borgmesteren endnu ikke hørt fra den lokale Venstre-formand.

Sagen

Kommunikationsvirksomheden KALB rykkede ind på den kommunalt ejede gård Åved i 2010. Virksomheden har i dag 12 medarbejdere og mangler plads. Den 8. juli i år skrev KALB til Tønder Kommune, om man evt. var interesseret i at sælge.

Sagsbehandlingen resulterede i, at Tønder Kommune efter en flertalsgodkendelse i byrådssalen i oktober satte gården til salg i offentligt udbud med en mindstepris på 2,7 millioner kroner.

Ifølge salgsopstillingen ligger Åved på en knap 7000 kvm. stor grund med et samlet erhvervsareal på 960 kvm. i naturskønne omgivelser tæt på Løgumkloster by.

Ejendommen indeholder tre særskilte erhvervslejemål. Den samlede lejeindtægt er årligt ca. 307.000,- kr. Der er gode adgangs- og parkeringsforhold.

Mikkelsens Ejendomskontor forestår salgsarbejdet. Den offentlige budrunde går frem til 5. december.

Kirsten von Wildenrath og Marianne Kalb tager nu offentligt til genmæle overfor beskyldninger om vennetjenester og kammerateri. De to virksomhedsejere ønsker ikke at være eller blive en del af et internt Venstre-opgør omkring borgmesterposten, siger de. Foto: Jane R. Ohlsen
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Navne

50 år i brandmandstøjet: Flemming har kun misset én udrykning

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce