Annonce
Haderslev

Voldsramt kvinde vidnede i retten: - Han er sluppet afsted med karaktermord - jeg bliver aldrig den samme igen

Den nu 28-årige kvinde levede i to år sammen med en voldelig mand, som nu er han tiltalt for trusler på livet samt psykisk og fysisk vold. Kvinden har gennem forløbet følt, det har været svært at få politiet til at tage sagerne alvorligt. Arkivoto: Jacob Schultz
Mandag afgav hovedvidnet, en 28-årig kvinde, forklaring i en sag mod sin eks-kæreste. Han er tiltalt for 21 forskellige forhold af fysisk og psykisk vold mod kvinden og flere af hendes venner og familiemedlemmer.

HADERSLEV: Dag to i retssagen mod en 43-årig mand fra Haderslev, som er tiltalt for ikke færre end 21 forhold af fysisk og psykisk vold mod sin nu 28-årig eks-kæreste og flere af hendes venner og familiemedlemmer, gav indblik i et kompliceret forhold med kontrol, tjek og evindelige mistanker. Men også glimt af en form for kærlighed og håb om, at tingene ville blive bedre.

Parret havde i to år været kærester og havde et barn sammen, der nu er godt to et halvt år gammelt. Et barn, som den 43-årige er frakendt retten til at have samkvem med.

Ifølge kvinden var den 43-årige noget helt særligt, da de mødtes, men hun mærkede hurtigt den anden side af manden, der tilsyneladende ikke havde nok i kvinden og derfor var utro, mens han hjemme jordede hende det ene øjeblik, for derpå at undskylde og forklare, indtil han vendte om igen. Og det var da også den psykiske vold, der fyldte mest under retssagen.

Annonce

Selve sagen har været meget længe under vejs og voksede fra ni forhold i december til 21 forhold i marts. Sagen vakte allerede i december opsigt på Christiansborg, fordi kvinden fortalte om, hvor svært det havde været at få politiet til at rejse sigtelse for alle forhold.

Da den 28-årige, som i dag bor i Bramming, kom ind i retslokalet, gik hun direkte i vidneskranken og satte sig, så hun sad halvvejs med ryggen til den 43-årge og hans forsvarer. Den tiltalte, der i mange år har drevet forretning i Haderslev, valgte at sidde med ryggen til til tilhørerne bagest i lokalet og kiggede oftest nedad og skrev notater på en blok.

Kontrol og mistanke

Da den tiltalte for fem uger siden afgav forklaring blev samtlige forhold læst op, og truslerne gengivet direkte ved oplæsning. De fleste af dem i et dybt seksualiseret sprog. Anklager og forsvarer blev dog heldigvis hurtigt enige om, at det ikke var nødvendigt med endnu en oplæsning, ikke desto mindre rummede dagens vidneforklaringer mange hovedrystende udsagn.

Den 28-årige forklarede blandt andet, at hun kort efter mødet med den 43-årigeblev tvunget til at slette over 200 mandlige kontakter fra sin telefon og fra sin Facebookprofil. Hun fik lige lov at beholde nummeret på sin bror og sin far, men heller ikke det passede den 43-årige.

- Jeg er stedbarnsadopteret, og da jeg flyttede fra Haderslev til Bramming, til et hus som min mor købte til mig, for at have mig i nærheden, så de kunne passe på mig, blev han vred på mine forældre. Han sagde, at han havde gennemskuet min far, at han var klam og bare ude på at komme i seng med mig, fordi man umuligt kunne elske en anden mands barn, forklarede den 28-årige.


Han sagde, at han havde gennemskuet min far, at han var klam og bare ude på at komme i seng med mig, fordi man umuligt kunne elske en anden mands barn.

Hovedvidne om tiltalte


Hun var dybt berørt, mens hun fortalte om, hvordan hun ikke længere måtte gå med makeup, at hun ikke længere måtte farve hår, eller gøre noget ud af sig selv, fordi alt blev opfattet som et forsøg på at indlade sig med andre mænd. Således også, da hun købte en brugt kaffekande på Marketplace på Facebook. Ifølge den 28-årige mente den tiltalte, at hun havde gjort det for at komme i kontakt med en mand.

Annonce

Huske kvitteringer

Kvinden fortalte også, hvordan hun altid skulle sikre sig, at have kvitteringer fra indkøb. Ikke så meget for at bevise, hvad hun havde købt, men for at bevise, hvad tid hun havde været afsted. Kvinden fortalte også om fysisk vold, men det var tydeligt, at det værste ved den vold var, at den var forgået for øjnene af hendes søn, der i dag er godt fire et halvt år gammel.

Mens kvinden aflagde forklaring lød der pludselig et bip fra en telefon på tilhørerrækkerne, og det fik retsformanden til at advare mod båndoptagelse i retten. Det fik også konsekvenser efter frokostpausen, hvor alle der ville være tilhørere måtte deponere deres telefon ved retsbetjenten.

Den 43-årige forsvarer ville vide, hvorfor kvinden ikke bare forlod ham, hvorfor hun blev i forholdet i to år, når nu hun havde sit eget hjem i Bramming. Hertil lød det fra kvinden, at hun håbede på, at det ville blive anderledes, men at det bare aldrig skete. Snarere tvært imod. Han kaldte hende fed og grim og sagde konstant, at hun ikke havde nogle rigtige venner.

- Jeg var svag, og jeg var nedbrudt. Han er sluppet afsted med karaktermord igen og igen, jeg bliver aldrig den samme igen, lød det fra den 28-årige.

Efter pausen var der tre af hendes veninder, der afgav forklaring. De fortalte hver for sig en historie der lignede hinanden: Den 28-årige blev som forvandlet under forholdet med den 43-årige mand.

- Før var hun glad og havde en selvsikkerhed, som vi andre så op til, og ønskede at vi havde. Under forholdet blev hun en skygge af sig selv. Det er hun stadig, selv om det er lidt bedre, sagde kvindens bedste veninde, der selv var berørt af venindens forvandling.

Hun og de to andre fortalte dog også, at det havde irriteret dem, at hun blev ved den 43-årige mand, og de trak sig også i en periode, for til gengæld at være der, da forholdet endte i sommeren 2019.

Det er han tiltalt for

Den 43-årige mand er tiltalt for i alt 21 forhold af både fysisk og psykisk vold samt trusler rettet mod to tidligere samlevere og familie og venner til den ene.

Forhold 1: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 2: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 3: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 4: Straffelovens § 244, stk.1, vold.

Forhold 5: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 6: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 7: Straffelovens § 244, stk.1, vold.

Forhold 8: Straffelovens § 264 d, freds- og æreskrænkelse

Forhold 9: Straffelovens § 243, psykisk vold.

Forhold 10: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 11: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 12: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 13: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 14: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 15: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 16: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 17: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 18: Straffelovens § 266, trusler.

Forhold 19: Straffelovens § 244, stk.1, vold.

Forhold 20: Straffelovens § 244, stk.1, vold.

Forhold 21: Straffelovens § 244, stk.1, vold.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kommunalvalget i Haderslev: Derfor kan det blive 'sindssygt spændende'

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Usædvanligt tilbud: Køb en hel gade for under en million

Vejen For abonnenter

For fem år siden havde Camilla aldrig prøvet kickboxing: Nu skal hun til VM

EfB

Torden afbryder EfB-kamp: Tvivl om hvad der nu skal ske

Debat

JydskeVestkysten mener: Fritag butikkerne for kontantpligt

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE køber islandsk igen: 22-årig angriber på treårig kontrakt

Livsstil

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding

Stort fald i rotteanmeldelser: - Det er svært at sige hvorfor

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

EfB

EfB hårdt ramt af sygdom

Annonce