Annonce
Kolding

Voldsramte kvinder får nyt tilbud om hjælp i Kolding

Kolding Krisecenter er et af de første steder i landet, hvor kvinder, der har været ramt af vold, kan deltage i en netværksgruppe, der ledes af en psykolog. Det er den nationale enhed Lev Uden Vold, der står bag tilbuddet. Arkivfoto: Chresten Bergh

På Kolding Krisecenter oprettes en netværksgruppe, hvor tidligere voldsramte kvinder får hjælp til at komme videre i livet. Gruppen ledes af en psykolog.

Kolding: Måske er udfordringen at skabe nye venskaber. Måske handler det om, hvordan man samarbejder om fælles børn med en mand, der tidligere har været voldelig mod én? Mange temaer kan blive vendt, når den nye netværksgruppe for tidligere voldsramte kvinder mødes på Kolding Krisecenter i næste uge.

- Kvinder fra hele Sydjylland, der har boet på eller været i et ambulant behandlingsforløb på et krisecenter, er mulige deltagere, fortæller Britt Malkiel Nielsen, der er leder af Kolding Krisecenter.

Gruppen ledes af en psykolog, og hun havde samtaler med deltagerne i sidste uge. I Kolding startes op med en enkelt gruppe.

- Deltagerne taler selvfølgelig med psykologen, men det handler også om, at de skal hjælpe hinanden og lære af hinandens erfaringer, forklarer lederen.

Krisecentret i Kolding har i forvejen et tilbud om aktiviteter for kvinderne i målgruppen. Det står de frivillige for, og det kan handle om alt fra at have det sjovt med at sylte til at holde fastelavnsfest eller tage på udflugt.

- Nu får vi også en psykologisk netværksgruppe. Og den samlede indsats handler om at hjælpe kvinderne til at få etableret et godt liv, siger Britt Malkiel Nielsen.

Annonce

Ny netværksgruppe

Det er den nationale enhed Lev Uden Vold, der står bag det nye netværkstilbud.Netværksgrupperne er for tidligere voldsramte, der er brudt ud af volden.

I Kolding er deltagerne kvinder, der har været på krisecenter eller igennem et ambulant behandlingsforløb.

Netværksgruppen ledes af en psykolog.

Deltagerne mødes i alt ti gange. Møderne holdes hver anden uge og varer tre timer.

Der kan være fem-seks deltagere i gruppen.

Hurtigt i gang

Det er den nationale enhed Lev Uden Vold, der står bag tilbuddet. Lev Uden Vold er et satspuljeprojekt, der kører frem til 2020.

Sekretariatsleder Lotte Grostøl derfra forklarer:

- Vi har valgt at starte op i Syddanmark og i København efter en kortlægning af behovet. I kortlægningen spurgte vi på alle krisecentre, hvad de har af eksisterende tilbud og hvad de synes, at der er behov for

Lev Uden Vold måler effekten af alle de indsatser, enheden sætter i gang.

- En medarbejder fra Kolding Krisecenter deltager også i netværket, så centret kan løfte opgaven på et senere tidspunkt, hvis vi ikke er der mere, så der er også læring i initiativet. At vi kan komme så hurtigt i gang i Kolding skyldes, at vi har haft et rigtig godt samarbejde med Karina Lorentzen, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Kolding Kommune, Kolding Kommune og Kolding Krisecenter, forklarer hun.

Karina Lorentzen (SF) glæder sig over den nye netværksgruppe.

- Det er ualmindeligt vigtigt, at kvinderne får backup, når de træder ud over krisecentrets dørtærskel. Og jeg er rigtig glad for, at den mulighed etableres her i Kolding. Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe en hverdag bagefter, siger hun.

Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hvorfor? Hvert tredje barn i Aabenraa må se langt efter flere varme hænder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce