Annonce
Esbjerg

Voldtægtsanklaget: Ekskæreste nedfrøs min sæd for at kunne anklage mig

En 25-årig mand risikerer en forvaringsdom, hvis han bliver fundet skyldig i et voldsomt forsøg på voldtægt og at have tiltvunget sig oralsex. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
En mand, der tidligere er dømt for voldtægt, er igen på anklagebænken. Ifølge mandens ekskæreste har han tildelt hende bid og slag og taget kvælertag på hende i forbindelse med et brutalt voldtægtsforsøg, der endte med, at han tiltvang sig oralsex. Manden selv nægter sig skyldig.
Annonce

Esbjerg: En 25-årig mand risikerer at blive sendt bag lås og slå på ubestemt tid.

Anklagemyndigheden påstår ham idømt en forvaringsdom i en sag, hvor han er tiltalt for forsøg på en brutal voldtægt og en gennemført voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, nemlig i form af oralsex.

Overgrebene skulle være blevet begået mod den 25-åriges jævnaldrende ekskæreste i april sidste år.

Ifølge kvindens forklaring mødte den 25-årige mand op på hendes bopæl i den østlige del af Esbjerg klokken 03.30 om natten og forsøgte at voldtage hende både vaginalt og analt. Det mislykkedes, fordi kvinden kæmpede i mod, men han tiltvang sig oralsex med hende ved at presse sit lem ind i hendes mund.

Undervejs har manden ifølge anklageskriftet både slået og skubbet kvinden, bidt hende i hagen, brystet og armen og taget et så hårdt halsgreb, at hun kortvarigt mistede bevidstheden og var i livsfare.

Annonce

Trusler

Manden skulle have truet med at slå hende ihjel adskillige gange i et års tid op til episoden, og efter overgrebet skulle han have truet hende på livet igen, hvis hun anmeldte sagen til politiet.

Manden selv nægter at have begået seksuelle overgreb mod kvinden.

- Vi havde kendt hinanden i et års tid og været lidt kærester og lidt bollevenner on and off, men til sidst blev jeg træt af hende og hendes løgne, og jeg gjorde det for alvor slut mellem os to-tre uger tidligere. Jeg så hende sidst seks dage, før jeg blev anholdt. Der besøgte jeg hende for at afslutte forholdet ordentligt, men hun blev ved med at kontakte mig, så jeg til sidst måtte blokere hende på telefonen og på Facebook, forklarede den 25-årige mand i retten.

Han nægtede således overhovedet at have været på kvindens adresse, da overgrebene skulle have fundet sted. Manden lå og sov i sin egen seng, forklarede han.

Udskrifter fra mandens og kvindens telefoner viser dog, at der har været både telefonsamtaler og sms-beskeder mellem dem både aftenen før og en halv times tid inden overgrebet, selv om manden ifølge eget udsagn havde blokeret hende.

- Det husker jeg ikke noget om. Jeg sov, fastholdt manden i retten.

Annonce

Teori

Kvinden kontaktede politiet efter episoden, og manden blev anholdt på sin bopæl. De blev begge undersøgt dagen efter, og der blev på kvinden fundet DNA fra manden i form af sæd.

Det kunne manden ikke forklare, men han havde en en teori, som han delte med dommere og nævninger.

- Jeg har tænkt over det og har den tanke, at hun har gemt noget af min sæd og har frosset det ned og senere anbragt det for at kunne anklage mig for det her. Hun blev ved med at kontakte mig, og hun var jaloux. Hun kendte til min fortid og tidligere dom og ville have hævn, lød hans teori.


Hun blev ved med at kontakte mig, og hun var jaloux. Hun kendte til min fortid og tidligere dom og ville have hævn.

Fra den tiltaltes forklaring


Ifølge manden havde de to sidst sex to til tre uger inden episoden.

Kvinden anmodede gennem sin bistandsadvokat om lukkede døre, da hun skulle afgive forklaring i sagen, og det ønske efterkom retsformand Margit Laub med henvisning til, at det er forurettedes ret i voldtægtssager.

Det er således ikke muligt at gengive kvindens samlede udlægning af forløbet. Kun enkelte udpluk fra hendes forklaringer undervejs i efterforskningen blev nævnt under afhøring af den 25-årige mand.

Voldtægtsdom

Den 25-årige mand er tidligere idømt 3 år og 9 måneders fængsel for en fuldbyrdet kontaktvoldtægt og tre tilfælde af vold mod kvinder, som han havde haft planer om at voldtage.

Sagen fortsætter tirsdag den 14. juli, og der forventes at falde dom dagen efter .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce