Annonce
Haderslev

Voldtægtsmand gentog de samme forbrydelser

Nævningesagen mod Thor Bjørn Nielsen varede tre dage. Den sidste dag gad han ikke vente på dommen. Arkivfoto
Seks år i fængsel havde ikke ændret Bjørn Nedergaard Nielsens adfærd. Han havde skiftet navn og adresse, men begik nøjagtig de samme seksuelle overgreb som flere gange før - bare mod nye ofre.

HADERSLEV: Seks år i arrest og fængsel havde ikke ændret noget som helst i 31-årige Bjørn Nedergaard Nielsen nu Thor Bjørn Nielsens adfærd. Bortset fra at han i 2017 flyttede sine aktiviteter fra Haderslev til Aulum mellem Herning og Holstebro.

Inden sin fængsling i 2011 havde han oprettet flere forskellige profiler på de sociale medier som FaceUp, Facebook, Arto og Girlfriend.dk. Han udgav sig for at være en pige ofte med navnet ”Signe” med profilen ”feen6100”.

På den sidstnævnte hjemmeside optrådte han som lesbisk. Præcis det samme gentog han i Aulum. På Girlfriend.dk var han igen lesbisk, hed ”Nadia Andersen” og kom i kontakt med en 23-årig lesbisk kvinde fra Horsens. I marts 2018 fik han lokket hende hjem til sig. Her blev hun voldtaget.

Retssagen i sidste uge blev ført som en nævningesag og varede tre dage, Herning Folkeblad fulgte sagen. Ifølge avisen var Thor Bjørn Nielsen meget snakkende og detaljeret i sin forklaring. Men han ville ikke udtale sig ret meget om ”Nadia Andersen”, udover at han erkendte at have brugt profilen.

– Nogle gange er det vel nemmere at få kontakt til piger, hvis man udgiver sig for at være en pige, forklarede Thor Bjørn Nielsen.

Men han nægtede at have voldtaget kvinden. Han mente, at det var helt frivillig sex.

Annonce

Jeg er ikke særlig godt til at aflæse det nonverbale sprog. Før var jeg flov over det, men sammen med min psykolog har jeg vendt det til en styrke.

Thor Bjørn Nielsen

Fire betjente til anholdelsen

Den 23-årige kvinde havde dog umiddelbart efter voldtægten betroet sig til et helt tilfældig kvinde, som hun mødte, efter hun havde forladt Thor Bjørn Nielsens lejlighed, og fortalt at hun lige var blevet voldtaget.

Hun rystede stadig, da hun kort efter anmeldte overgrebet til politiet.

Thor Bjørn Nielsen havde bedt hende om at vaske sig, inden hun gik, men hun undlod bevidst at vaske sig grundigt. Hans DNA blev da også fundet på hende. Han var selv i gang med at vaske sengetøjet, da to politipatruljer kort efter mødte op i hans lejlighed.

Patruljerne havde fået at vide, at ”han havde en masse sager i vores systemer om sædelighed”.

Hans reaktion, da betjentene forholdt ham anmeldelsen om voldtægt, var:

– Ja, det ved jeg godt.

Og så rakte han ”hænderne i vejret”, skriver Herning Folkeblad.

Han forsøgte sig også med en forklaring om, at han tit besøgte prostituerede, og at han havde tilbudt kvinden 500 kroner for at have sex med sig.

– Det regner jeg ind i mit budget. Sådan et besøg kan godt koste 2500 kroner, forklarede han i retten.

Skred inden dommen

Inden voldtægten havde han nogle dage før forgrebet sig på en 14-årig pige under en køretur fra Aulum til Kjellerup. Han kørte pludselig ind i en skov, satte sig oven på hende, hev hendes trøje og bh af, holdt hende fast og tog et foto af hendes nøgne overkrop.

Det nægtede Thor Bjørn Nielsen. Men i retten han ville ikke fortælle noget om episoden.

Han erkendte dog, at han har en ”adfærdsforstyrrelse”.

– Jeg er ikke særlig godt til at aflæse det nonverbale sprog. Før var jeg flov over det, men sammen med min psykolog har jeg vendt det til en styrke.

Men ligesom under de tidligere retssager var han ikke meget for at opholde sig i retten, når det ikke var nødvendigt. På retssagens sidste dag fredag gad han ikke engang vente på dommen. Dagen før var han blevet fundet skyldig i begge tiltaler. Efter kun 20 minutter i retsbygningen bad han sine ledsagende betjente om at blive kørt tilbage til arresten i Vejle med ordene:

– Jeg gider ikke sidde og høre på det her.

Tre timer senere blev han idømt forvaring.

Han ankede dommen til frifindelse. Han er fortsat varetægtsfængslet. Det kærede han ikke.

Sagen kort

Bjørn Nedergaard Nielsen alias Thor Bjørn Nielsen er 31 år gammel. Han blev løsladt fra sin senest dom på seks års fængsel i 2017. Han nåede at bo syv måneder i Aulum før han blev anholdt den 24. marts 2018 og igen sigtet for voldtægt mod en 23-årige kvinde fra Horsens.

Forinden i perioden mellem 1. og 21. marts havde han forulempet en 14-årig pige på en køretur fra Aulum til Kjellerup.

Han blev dømt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse og idømt forvaring, fordi han havde fem domme for sædelighedsforbrydelser i forvejen.

I 2012 havde retten i Sønderborg idømt ham forvaring. Den dom blev året efter omstødt til seks år fængsel af landsretten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce