Annonce
Esbjerg

Voldtægtssigtet dreng pegede igen på satan

Sagen om voldtægt i Broen er begyndt ved Vester Landsret i Esbjerg. En 17-årig afghansk dreng er tiltalt. Arkivfoto: JV

Den 17-årige afghanske dreng, der ved byretten blev fundet skyldig i voldtægt af en 14 årig pige i Broen Shopping, får nu prøvet sin sag igen ved Vestre Landsret. I sin forklaring sagde han igen, at det var satan, der havde fristet ham.

Annonce

Esbjerg: Mandag begyndte landsretssagen mod den 17-årig afghanske dreng, der er dømt for voldtægt af en 14-årig pige i Broen Shopping i marts i år, og ligesom i byretten forklarede han dele af det skete med satans indblanding.

Drengen blev i byretten idømt to et halvt års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark, men i byretten valgte retsformanden at frifinde drengen, mens de to lægdommere fandt ham skyldig.

Retsformanden mente ikke, at der var ført fornødent bevis for, at drengen havde haft fortsæt til voldtægt, blandt andet fordi han var blevet set gå hånd i hånd med pigen, og at hun frivilligt var gået med på det toilet, hvor de havde samleje. Desuden var skaderne efter episoden begrænsede.

I byretten forklarede den 17-årige dreng, at det var den 14-årige pige, der selv havde inviteret til og taget initiativ til samlejet. Det var hende, der i toiletbåsen på Broen, havde kysset ham på munden, havde suttet på hans tunge og havde taget hans penis i munden og senere sat sig ovenpå ham og havde ført hans penis ind i sig, og den forklaring fastholdt han i landsretten.

Sagen kort

Episoden fandt sted i en toiletbås på første sal i Broen Shopping i Esbjerg omkring klokken 22.00 den 31. marts 2018.Politiet sigtede i første omgang to drenge for voldtægt af to forskellige piger, men tiltalen mod den ene dreng er blevet frafaldet.

Den 04. juli 2018 blev den 17-årige afghanske dreng ved byretten i Esbjerg fundet skyldig og idømt to et halvt års fængsel og udvisning af Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi valgte ikke at informere om episoden, først da JydskeVestkysten fik nys om det anmeldte og spurgte til sagen, blev historien bekræftet.

Der er afsat yderligere tre dage til sagen i Vestre Landsret.

Annonce

Pigens forklaring

En noget anden udlægning af forløbet gav den 14-årige pige selv i byretten. Hun forklarede, at hun undervejs havde bedt drengen om at stoppe, og at han havde anvendt vold.

Og det var et langt stykke hen ad vejen hendes forklaring, som blev vægtet tungest.

I dommens præmisser fremgår det, at dommerne finder det bevist, at det var den 17-årige dreng, der gentagne gange havde spurgt pigen, om pigen ville gå med på toilettet. Det indvilgede hun til sidst i, og hun sagde til ham, at hun syntes, han var sød, og hun kyssede ham. Den 17-årige dreng var af pigens veninder gjort opmærksom på, at hun kun var 14 år. I dommen blev det også lagt til grund, at drengen havde tiltvunget sig oralsex og samleje mod pigens vilje, og at han havde fastholdt hende. Dommerne fandt drengens forklaring om sin færden både før og efter episoden for utroværdig.

Annonce

Optimistisk forsvarer

Ved mandagens retsmøde svarede den 17-årige dreng på supplerende spørgsmål, denne gang hovedsagelig på forståeligt dansk, og han var afslappet og klar i mælet.

- Hvorfor gik du med pigen på toilettet, hvis du ikke selv havde lyst?, spurgte anklager Anette Pedersen.

- Det var satan, der trak mig hen til hende i stedet for til toget, som jeg havde planlagt. Jeg var chokeret og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg er flov over det her, men det var pigen, der inviterede og trak tøjet af mig, fastholdt han

Hans forsvarer Birgit Østergaard var fortrøstningsfuld forud for ankesagen.

- Jeg er optimistisk. Vi føler, at vi har en god sag på baggrund af, hvad der er blevet forklaret, fremlagt og bevist i byretten og selvfølgelig også, fordi det var den juridiske dommer, der valgte at frifinde min klient i byretten. Jeg forventer ikke, at der bliver fremlagt nye beviser eller andet her i landsretten, så det er op til de seks dommere at se på beviserne og vurdere forklaringerne, sagde Birgit Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Kolding

Efter borgmesters nej til Eva Kjer: V-profiler undrer sig over indblanding

Annonce