Annonce
Sønderborg

Voldtægtssigtet løsladt efter afhøring

Det var inde i og omkring bastionen ved Sønderborg Slot, at politihundene søgte efter spor. To to håndværkere har intet med den mulige forbrydelse at gøre, men fik sig en ekstra morgenpause, mens de ventede på lov til at gå i gang med dagens arbejde. Foto. Birthe Juul Mathiasen

Sønderborg: Den 20-årige mand, der onsdag formiddag blev anholdt og sigtet for voldtægt ved Sønderborg Slot, er løsladt efter afhøring.

Politiet vurderede, at der ikke var grundlag for at lade ham fremstille i et grundlovsforhør for at få ham varetægtsfængslet. Manden er dog fortsat sigtet for voldtægt, forklarer Carsten Arentoft Andersen, der er leder af Syd- og Sønderjyllands centrale efterforskning.

I løbet af de næste fire uger ventes anklagemyndigheden at vurdere, om det ender med en retssag.

Den 20-årige mand blev anholdt syv timer efter, at en 19-årig kvinde havde kontaktet politiet og fortalt, at hun var blevet voldtaget i det grønne område ved Sønderborg Slot.

Her var politihunde og betjente onsdag morgen i færd med at sikre spor efter den anmeldte voldtægt, og området omkring slottets bastion i den nordøstlige den af slotsparken var afspærret.

Carsten Arentoft Andersen ønsker ikke at oplyse flere detaljer om hændelsesforløbet. Han vil heller ikke fortælle, hvad den unge mand har sagt til sigtelsen.

Kvinden kontaktede politiet onsdag nat kl. 3.59. Kl. 11.11 samme dag blev den unge mand anholdt.

Parkområdet ved Sønderborg Slot er et yndet område for nyudsprungne studenter at mødes, og de ansatte på slottet kunne om morgenen konstatere, at der havde været fest i parken natten forinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce