Annonce
Sydjylland

Voldtog 12-årig: Nu skal ung mand i fængsel

En 18-årig mand er ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af en pige på 12 år. Han nægter sig skyldig.Foto: Axel Schütt
18-årig mand idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af 12-årig pige. Han nægter sig skyldig.

AARHUS: En 18-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel for voldtægt af en pige på blot 12 år.

Den 12-årige var en decemberdag sidste år sammen med en lidt ældre veninde taget til Aarhus uden, at deres forældre vidste noget om det.

Her mødte de en flok teenagedrenge. De tog pigerne med til en boligblok.

Her fulgte pigerne frivilligt med drengene ned i en kælder.

Her voldtog den dengang 17 år gamle mand så den 12-årige pige.

I retten blev han ud over voldtægt dømt for at have tiltvunget sig anden seksuel omgang end samleje. Og for at udnytte sin fysiske og psykiske overlegenhed til at tiltvinge sig sex med en person under 15 år.

- Det er et groft overgreb mod en kun 12-årig pige, som er meget fysisk underlegen i forhold til en 17-årig dreng. Så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den tiltalte skulle idømmes en længere fængselsstraf for voldtægt, siger anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted.

Det var ud fra pigernes forklaring, at politiet kunne identificere gerningsmanden, som bor i Aarhus.

Manden nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. Manden skal tilbringe tiden frem til afsoningen i varetægtsfængsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce