Annonce
Kolding

Volkerts Fylke, Gro-Lys og Ocean Adventures gik hele vejen til awardshow

Foto: Søren Gylling

Årets Initiativpris, Årets Iværksætter og Årets Turismevirksomhed blev torsdag aften uddelt på Foreningen Business Koldings årlige awardshow.

Annonce

Kolding: Alle 426 billetter til awardshowet på Comwell, hvor Koldings erhvervsliv hylder de gode eksempler, var revet væk. Det var igen gæsterne, der via en sms-afstemning afgjorde, hvem der løb med priserne i de enkelte kategorier.

Årets Initiativpris

Foto: Søren Gylling

Volkerts Fylke løb med Årets Initiativpris. Volkerts Fylke blev præsenteret som et team af engagerede madnørder, der er fascineret af at arrangere og skabe den perfekte event med alt, hvad dertil hører. Atmosfæren er hyggelig og rar, gastronomien er i top og drikkevarerne økologiske.

Ideen til Volkerts Fylke så dagens lys på Smukfest, hvor Jimi Kristensen og Rasmus Vemmelund faldt i snak. Den ene idé tog den anden, og efter et halvt års søgen fandt de rammerne til et hus med gastronomi og events i Volkerts Fabrikker. Volkerts Fylke er på kort tid blevet et samlingssted for Kolding, med god mad og spændende events. Med foredrag, stand-up, koncerter og arrangementer som "Kolding spiser sammen", har de hurtigt formået at gøre stedet kendt.

Volkerts Fylke vandt afstemningen over "KIF i første division" og "Obama i Kolding".

Årets Iværksætter

Foto: Søren Gylling

Gro-Lys løb tog prisen som Årets Iværksætter. Anders Lunden Gydesen sprang ud som iværksætter i 2014, hvor han overtog konceptet bag Gro-Lys. I 2015 kom vennen Hjalmar van der Buchwald ind som partner i virksomheden, og efter tre års hårdt arbejde, tomme bankkonti og daglige kampe for brød på bordet er den månedlige omsætning nu et sekscifret beløb. I slutningen af 2018 kom endnu en partner, Søren Joachim Bruun, med ind i virksomheden.

Gro-Lys specialiserede sig i starten i LED-belysning til fremstilling af planter, men opdagede hurtigt, at de også var nødt til at tænke klima og jord med mere. Virksomheden tog for alvor fart, da der 1. januar 2018 indtræder en forsøgsordning med medicinsk cannabis i Danmark og nye gartneriproduktioner ser dagens lys. Dette har blandt andet ført til et samarbejde med Medical Cannabis Denmark, både med videndeling og som leverandør af udstyr.

Gro-Lys vandt afstemningen over "Webstarters" og "FirstGrade".

Årets Turismevirksomhed

Foto: Søren Gylling

Ocean Adventures vandt prisen som Årets Turismevirksomhed. Virksomheden har modtaget flere priser, de har adopteret en kyststrækning, og så uddanner de ca. 500 dykkere om året. Det prisbelønnede dykkercenter Ocean Adventures har sat Kolding og Lillebælt på landkortet inden for dykkerverdenen.

Ocean Adventures er 5-stjernet certificeret PADI-Divecenter, hvilket betyder, at de kan tilbyde internationale anerkendte dykkercertifikater. De er Danmarks anden største PADI uddannelsescenter og har uddannet dykkere siden 2007 - fra amatørdykkere til instruktører.

Ocean Adventures vandt afstemningen over City Kolding og Magtens Smykker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce