Annonce
Erhverv

Volkerts Fylke og Comwell: En stribe aflyste julefrokoster gør ondt i et i forvejen svært år

Jimi Kristensen, den ene af indehaverne af Volkerts Fylke i Kolding, kan konstatere, at julen 2021 ikke bliver så god og sød, som virksomheden havde håbet på. Det skyldes en række aflyste julefrokoster på trods af øget sikkerhed og restriktioner. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Selv om begge virksomheder tjekker coronapas og skruer ekstra op for sikkerheden forud for julefrokost-sæsonen, har mange selskaber aflyst eller udskudt.

Kolding: Det der stod til at blive en af de bedste julesæsoner i flere år med de klassiske og altid populære firmajulefrokoster, tegner nu til at blive en gentagelse af sidste års corona-jul, hvor mange af julearrangementerne aflyses eller skubbes. Det oplever man i hvert fald hos to af de store aktører i Kolding.

Jimi Kristensen, den en af ejerne i Volkerts Fylke fortæller, at den store restaurantaktør i Kolding har mistet omkring 400 kuverter på nuværende tidspunkt ud af omkring 2400 i alt her i slut november og de tre første weekender af december.

- Det gør ondt, for julesæsonen er yderst vigtig for os. Lige nu mærker vi en tydelig nervøsitet blandt mange virksomheder og arrangører, især blandt dem som kommer fra produktionsvirksomheder. Her kan smitte være et stort problem, hvis produktionen må stoppes på grund af corona. Det har ført til en del aflysninger, fortæller Jimi Kristensen og fortsætter:

Annonce

- Vi gør selvfølgelig alt, der står i vores magt ud fra myndighedernes retningslinjer for at passe på både gæster og personale. Det vil sige julefrokoster i mindre sektioner, ekstra udluftning, sprit og coronapas. Dertil opfordrer vi til, at alle har en pcr-test på forhånd. Jeg har svært ved at se, hvad man mere kan gøre, og vi forsøger at være så fleksible så muligt, så alle føler sig trygge, siger Volkerts Fylke-indehaveren.

Tale tingene til fornuft

Jimi Kristensen synes, at de nyeste retningslinjer er kloge, især hvis det kan øge trygheden og i sagens natur forhindre smittespredning. Dog er han også nødt til at tænke på sit personalets trivsel og utryghed.

- Nogle tænker selvfølgelig tilbage på den fulde nedlukning og de risici, som er forbundet med det, og de tænker selvfølgelig på deres sundhed og det der skal til for at sikre, at de ikke bringer smitte med hjem. Heldigvis virker det til, at den store nedlukning ikke er et greb, som tages i brug denne gang, og derfor forsøger vi også at tale tingene til fornuft med vores ansatte. Og vi vægter sikkerheden meget højt, og de aflyste julefrokoster er jo heller ikke liv eller død, siger Jimi Kristensen.

Hotelchef Anne-Beth Madsby fra Comwell Kolding ærgrer sig over, at hotel- og eventstedet har fået en række aflysninger op til julen. Hotellet gør alt, hvad man kan i forhold til at stoppe smittespredning, men nervøsitet og usikkerhed præger mange virksomheder lige nu. Foto: Comwell
Annonce

Enormt ærgerligt

Hos Comwell Kolding, en anden af de store aktører i Kolding, når det kommer til events op mod jul, har man også fået en del aflysninger. Det sker oven på en periode, som i forvejen har været hård for hotelkæden. Det fortæller Comwell Koldings nye hotelchef Anne-Beth Madsby, som tiltrådte i starten af oktober.

- Det er bare enormt ærgerligt, for vi lever rigtig meget af julefrokosterne. Desværre ser det ud til, at coronapasset og de øgede restriktioner i det hele taget ikke er nok til at gøre gæsterne trygge nok. Vi gør ellers alt, vi kan, og vi udfører også løbende selvtest på alt vores personale og holder os til de øvrige restriktioner, siger Anne-Beth Madsby.

- Og det er klart, det var ikke lige den afslutning på året, jeg personligt havde håbet på i spidsen for Comwell Kolding. Men vi kommer ud af det her mere bredere skuldre. Vores sommer og efteråret har heldigvis været travl, og forhåbentlig bliver 2022 et bedre år, forklarer Anne-Beth Madsby.

Annonce

Medarbejder-mangel

De aflyste julefrokoster hos Comwell-hotellet kommer i en periode, hvor hotelkæden i forvejen har haft svært ved at skaffe arbejdskraft. Det gør det svært for virksomheden at tilbyde eksempelvis julefrokoster ud af huset.

- Egentlig ville vi gerne tilbyde større julefrokoster ud af huset, men som det har været i en længere periode, så mangler vi fortsat hænder i vores branche og her i Kolding. Derfor er vi nødt til at koncentrere os om hotellet, hvor vi sætter alle kræfter ind på at give de besøgende et sikkert ophold og en en sikker julefrokost, forklarer hotelchefen.

Annonce

Private dining vinder frem

Tilbage hos Volkerts Fylke, der ikke skal håndtere hoteldrift og i stedet lever af sin restaurant, madudlevering og diverse events, har coronakrisen og de nye restriktioner været med til at sætte skub i et nyere koncept med private dining, hvor både en kok og en sommelier kan komme ud til virksomheder og private.

- Vi har en periode haft succes med at sende personalet ud af huset, så en kok og en vinkender kommer ud. Det var et koncept, vi satte i gang under de første nedlukninger af  landet, og som vi har holdt fast i siden. Det vokser, og jeg tror, det er noget, vi kommer til at skrue mere op for, måske med en fuldtidsstilling på området, siger Jimi Kristensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Tønder For abonnenter

DF-lokalformand i ny kampagnevideo: - Tyskerne er kommet til magten i Tønder

Haderslev For abonnenter

Derfor kan det være Lidl, der er på vej til Haderslev: "Det er en attraktiv by med gode med udviklingsmuligheder"

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce