x
Annonce
Biler

Volkswagen skærer taget af sin populære lille SUV

Decideret elegant kan man næppe beskylde den nye Volkswagen T-Roc Cabriolet for at være, men til gengæld er det markedets eneste SUV-cabriolet. Foto: VW
T-Roc Cabriolet lander til foråret 2020 og er noget så sjældent som en SUV med kaleche.

Udvalget af klassiske cabrioleter er gået støt ned de seneste år, hvor det efterhånden stort set kun er premium-mærker, der kan se en idé i at fremstille åbne biler.

Nu melder Volkswagen sig dog ind igen og lancerer en afløser til Golf Cabriolet, som bliver noget mere usædvanlig. Man har nemlig skåret taget af den nye T-Roc og fjernet bagdørene, og dermed opstår T-Roc Cabriolet, der kan bryste sig af at være helt sin egen, bogstaveligt talt.

Der er nemlig ikke andre SUV-cabrioleter.

For år tilbage var Nissan først med en Murano cabriolet, mens Range Rover for godt tre år siden forsøgte sig med en Evoque uden tag. Ingen af bilerne er dog blevet særligt succesfulde. De var begge særdeles kostbare, men måske kan der være kunder til en T-Roc Cabriolet, som under alle omstændigheder vil være mere overkommelig i indkøb.

Annonce
Taget kan køres ned på sekunder ved en hastighed på op til 30 km/t. Foto: VW

Køreoplevelse

I en åben bil handler det mere om køreoplevelsen end om motorkraft, så udvalget af motorer begrænser sig til to varianter, der kører på benzin, og som yder henholdsvis 115 og 150 hk. Der er en manuel sekstrins gearkasse som standard, mens syvtrins automatgear med dobbelt kobling kan tilvælges.

Den nye T-Roc kombinerer en høj kørestilling med en unik køreoplevelse, siger Volkswagen, der også beskriver, at taget kan køre op på ni sekunder og kan betjenes ved hastigheder op til 30 kilometer i timen. Der er endnu ingen prisindikation på den nye cabriolet, men et forsigtigt gæt kunne være en startpris på godt 300.000 kroner.

Den åbne T-Roc produceres på Volkswagens fabrik i Osnabrück, der har en lang tradition for at producere cabrioleter, blandt andet cabrioletvarianterne af Boblen og af Golf. Volkswagen Golf Cabriolet blev indstillet for tre år siden, mens det også er slut med den åbne Beetle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce