Annonce
Varde

Volley-klubben henter amerikansk profil

NUIF Volley har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske hæver, Adam Brewster, der her ses i aktion for Lindenwood Lions i Missouri, USA. Foto: Lindenwood Lions
En fantastisk sæsonstart bliver nu fulgt op med en ny spiller for NUIF Volley. Klubben har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikaner Adam Brewster, der forventes i aktion på den anden side af nytår.

Varde: NUIF Volley har fire udlændige i truppen, som alle spiller en nøglerolle på holdet, der i denne sæson ligger med i den absolutte top i volleyligaen. Nu bliver de fire så til fem. NUIF Volley har nemlig skrevet under med Adam Brewster, der er en ung, amerikansk hæver.

Klubbens sportschef, Jakob Møller, afslører, at klubben har haft mange muligheder, men han er overbevist om, at Adam Brewster er det perfekte match til NUIF.

- Vi ville have en, der vil være med til at støtte op om og tage del i klubbens udvikling. Samtidig glider han lige ind i vores spillestil, siger Jakob Møller.

Han og cheftræneren, Brendan Garlick, har kigget på mulige spillere de seneste to måneder. Det har været et enormt arbejde for de to, der har brugt utallige timer på at finde de helt rigtige spillere.

- Vi har set mange timers video og talt med adskillige agenter og spillere, siger Jakob Møller.

Annonce

Showman

Valget endte med at falde på amerikanske Adam Brewster, der fyldte 23 år i maj. Han spillede indtil i sommer college-volleyball for Lindenwood Lions, der er Lindenwood University i Missouris hold. Efter at være blevet færdig på college har han ledt efter et udlandseventyr. Og det har han fundet. I næste uge lander han nemlig i Danmark for at få styr på de sidste papirer i forhold til sin opholdstilladelse.

Jakob Møller mener, at hans udstråling og spillestil bringer noget helt unikt og nyt ind i NUIF’s ellers stærke trup.

- Han er meget amerikansk i sit udtryk, så der er nok mere showman over ham end vores øvrige spillere, siger sportschefen.

Ny hæver giver bredde

Klubben har valgt at hente Adam Brewster, fordi truppen ikke har været bred nok på hæverpositionen, hvor australske Jordan Colotti indtil videre har spillet stort set samtlige minutter i denne sæson.

- Vi er for sårbare, hvis Jordan får en skade, siger Jakob Møller, der ikke er bekymret for at have to så dygtige spillere på samme position.

- Det bliver positivt for Jordan, at holdet ikke er så afhængigt af, at han rammer dagen hver gang. Jeg er overbevist om, at de to kan udvikle hinanden meget.

Satser i denne sæson

NUIF Volley ligger på en andenplads i volleyligaen, lige efter Gentofte. Klubbens officielle målsætning for sæsonen er top seks, mens den i næste sæson er top fire. Jakob Møller vil dog gå benhårdt efter en placering blandt de allerbedste i denne sæson, hvorfor man også har valgt at hente Adam Brewster allerede nu.

- Vores sæsonstart har givet os blod på tanden i forhold til at konkurrere til det sidste i den her sæson. Vi føler, at vi kan nå næste sæsons målsætning i år, hvilket også er medvirkende til, at vi tager chancen ved at hente Adam allerede nu, siger Jakob Møller.

Adam Brewster kommer dog ikke i aktion i holdets pokalkamp lørdag imod bundproppen i 1. division øst, DTU i Lyngby. Sportschefen forventer først, at den nye mand kommer på banen i den røde NUIF-trøje i starten af 2020. Men han glæder sig.

- Vi har store forhåbninger til, at han kan blive rigtig vigtig for os, siger Jakob Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce