Annonce
Tønder

Volleybørn sikrede førstepræmien til stort stævne

Glæden og stoltheden var stor, da pokalen kom i hus. Privatfoto

Tønder: Søndag den 26. januar kunne et hold fra Tønder Volleyballklub TSV-75 løfte vinderpokalen til Pokal Festival, som er Danmarks største volleyballturnering for kids- og ungdomsvolleyspillere.

Det er første gang, at et hold fra Tønder Volleyballklub har præsteret det.

Til stævnet mødtes 700 volleyballspillere fra hele landet i alderen syv til 16 år i DGI-huset i Vejle.

Holdet, der vandt, består af spillere på syv og otte år, og i følge træner Vicky Linnet går de en positiv volleyballfremtid i møde.

- At vi vinder viser jo, at vi har gang i noget rigtigt. Det gør, at vi føler, at vi har rigtig gode chancer for at blande os med de bedste i Danmark fremadrettet også. Nu begynder vi ligesom at have en masse af nogle børn, som er dygtige, og som også kan være med til at vinde noget. Vi forventer os egentlig ret meget af de helt unge her, fortæller hun.

Selvom der er klart talent hos holdet, kom sejren dog som en overraskelse.

- De er så stolte over at de vandt. Og overraskede over det, siger Vicky Linnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce