Annonce
Vejen

Volvo-ejer opdigtede røveriet af bilen

Det var en Volvo magen til denne, som en 74-årig mand meldte røvet. Arkivfoto
En 74-årig mand fra Vejen fortalte en røverhistorie til politiet, om at han var blevet truet til at overlade sin Volvo til en svensktalende blaffer. Bilen blev fundet i Tyskland, før røveriet fandt sted.

Vejen: Det opsigtsvækkende røveri i Vejen af en brunmetallic Volvo XC60, årgang 2014, mandag den 15. juli, har vist sig at være det pure opspind. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at bilens ejer har erkendt at have indgivet en falsk anmeldelse.

Bilens ejer, som er en 74-årig mand, der er bosiddende i Vejen, havde til politiet fortalt, at røveriet havde fundet sted mandag den 15. juli klokken cirka 10.20 nær Coops tidligere lager ved krydset, Koldingvej/Arnfredsvej i Vejen.

Her havde han efter eget udsagn taget en blaffer op. Men da han bad blafferen tage sikkerhedsselen på, trak gerningsmanden i stedet en kniv og truede ham til at forlade køretøjet, hvorefter gerningsmand og Volvo forsvandt i østlig retning.

Men faktisk blev bilen fundet et par dage, inden røveriet fandt sted. Da havde den stået på en parkeringsplads syd for Flensborg og længe nok til, at tysk politi til sidst rettede henvendelse til politiet i Danmark.

Det fortæller politikommissær Henning Marcussen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Efter henvendelsen fra tysk politi begyndte vi at kæde det hele sammen. Vi har haft den ældre mand til afhøring, hvor han erkendte, at han havde kørt bilen derned.

Annonce

Biltjek

På internettet kan man ved opslag på en offentlig tilgængelig hjemmeside, tjekbil.dk, se, at Volvoen er efterlyst, og at der er registreret pant i bilen.

Her kan man læse: ”Den 04-07-2018 er der registreret en pant på 160.755 DKK i denne bil. Sørg for at sælger får slettet denne pant, inden du køber bilen.”

Mulig retssag

Politiet har efterfølgende sigtet den 74-årige mand for falsk anmeldelse. Bilejeren risikerer derfor at blive stillet for en dommer.

Her vil han i givet fald så få lejlighed til igen at fortælle sin røverhistorie, nemlig, at røveriet fandt sted mandag den 15. juli klokken cirka 10.20 nær Coops tidligere lager ved krydset, Koldingvej/Arnfredsvej.

Bilens ejer nåede også at notere sig et signalement af blafferen, der har et skandinavisk udseende - en mand i alderen 20-25 år, 175-180 centimeter høj, almindelig af bygning. Han havde kort brunt hår og havde en mørkfarvet tatovering på venstre side af halsen. Han var iført en grå hættetrøje og blå cowboybukser, og havde en grøn rygsæk. Kniven, som han brugte, var en dolk med sort skæfte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stenkaster skal mentalundersøges

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce