x
Annonce
Aabenraa

Volvo-lastbiler har skæppet godt i kassen

Finanskrisen har sluppet sit tag i transportbranchen, og det kan også ses på det seneste regnskab for Skifter Lastbil A/S. Arkivfoto: Morten Marboe

Skifter Lastbil A/S kom ud af 2017 med et overskud, der var næsten dobbelt så stort som året forinden. Det bliver dog ifølge årsrapporten en enlig svale.

Aabenraa: 2017 var et godt år for Skifter Lastbil A/S, der har afdelinger i Aabenraa, Padborg, Esbjerg og Herning. Firmaet, der som hovedforretning handler med brugte Volvo-lastbiler, kom ud med et overskud på 20,5 millioner kroner. Det er godt ni millioner kroner bedre end i 2016.

Skifter Lastbil A/S formåede i fjor at øge omsætningen med 16 millioner kroner til i alt 88,9 millioner kroner, men det er dog ikke hele forklaringen på de flotte tal på bundlinjen. I regnskabet, der netop er blevet offentliggjort, står der, at 2017-overskuddet er påvirket af "en række ekstraordinære driftsmæssige indtægter, hvilket bidrager markant til stigningen i forhold til sidste år".

JydskeVestkysten har kontaktet hovedaktionær og direktør Morten Lund for at få en uddybende kommentar, men han har i tråd med tidligere ikke ønsket at udtale sig og henviser blot til årsrapporten.

Her kan man læse, at selskabets ledelse forventer et lavere resultat for det nuværende regnskabsår, og at egenkapitalen er øget fra 28,3 til 44,2 millioner kroner.

I de fire afdelinger var der samlet 124 medarbejdere i 2017 - i 2016 var tallet 116.

Virksomheden blev grundlagt i 1946 og blev frem til 1998 drevet af familien Skifter Andersen.

I 1998 overtog Jacob Lund virksomheden, som på det tidspunkt bestod af afdelingerne i Aabenraa og Padborg.

I 2000 udvidede man virksomheden med afdelingerne i Esbjerg og Herning.

Virksomheden er fortsat privatejet med Morten Lund som direktør og hovedaktionær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce