Annonce
Aabenraa

Volvo-lastbiler har skæppet godt i kassen

Finanskrisen har sluppet sit tag i transportbranchen, og det kan også ses på det seneste regnskab for Skifter Lastbil A/S. Arkivfoto: Morten Marboe

Skifter Lastbil A/S kom ud af 2017 med et overskud, der var næsten dobbelt så stort som året forinden. Det bliver dog ifølge årsrapporten en enlig svale.

Aabenraa: 2017 var et godt år for Skifter Lastbil A/S, der har afdelinger i Aabenraa, Padborg, Esbjerg og Herning. Firmaet, der som hovedforretning handler med brugte Volvo-lastbiler, kom ud med et overskud på 20,5 millioner kroner. Det er godt ni millioner kroner bedre end i 2016.

Skifter Lastbil A/S formåede i fjor at øge omsætningen med 16 millioner kroner til i alt 88,9 millioner kroner, men det er dog ikke hele forklaringen på de flotte tal på bundlinjen. I regnskabet, der netop er blevet offentliggjort, står der, at 2017-overskuddet er påvirket af "en række ekstraordinære driftsmæssige indtægter, hvilket bidrager markant til stigningen i forhold til sidste år".

JydskeVestkysten har kontaktet hovedaktionær og direktør Morten Lund for at få en uddybende kommentar, men han har i tråd med tidligere ikke ønsket at udtale sig og henviser blot til årsrapporten.

Her kan man læse, at selskabets ledelse forventer et lavere resultat for det nuværende regnskabsår, og at egenkapitalen er øget fra 28,3 til 44,2 millioner kroner.

I de fire afdelinger var der samlet 124 medarbejdere i 2017 - i 2016 var tallet 116.

Annonce

Virksomheden blev grundlagt i 1946 og blev frem til 1998 drevet af familien Skifter Andersen.

I 1998 overtog Jacob Lund virksomheden, som på det tidspunkt bestod af afdelingerne i Aabenraa og Padborg.

I 2000 udvidede man virksomheden med afdelingerne i Esbjerg og Herning.

Virksomheden er fortsat privatejet med Morten Lund som direktør og hovedaktionær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce