Annonce
Aabenraa

Volvo-lastbiler har skæppet godt i kassen

Finanskrisen har sluppet sit tag i transportbranchen, og det kan også ses på det seneste regnskab for Skifter Lastbil A/S. Arkivfoto: Morten Marboe

Skifter Lastbil A/S kom ud af 2017 med et overskud, der var næsten dobbelt så stort som året forinden. Det bliver dog ifølge årsrapporten en enlig svale.

Aabenraa: 2017 var et godt år for Skifter Lastbil A/S, der har afdelinger i Aabenraa, Padborg, Esbjerg og Herning. Firmaet, der som hovedforretning handler med brugte Volvo-lastbiler, kom ud med et overskud på 20,5 millioner kroner. Det er godt ni millioner kroner bedre end i 2016.

Skifter Lastbil A/S formåede i fjor at øge omsætningen med 16 millioner kroner til i alt 88,9 millioner kroner, men det er dog ikke hele forklaringen på de flotte tal på bundlinjen. I regnskabet, der netop er blevet offentliggjort, står der, at 2017-overskuddet er påvirket af "en række ekstraordinære driftsmæssige indtægter, hvilket bidrager markant til stigningen i forhold til sidste år".

JydskeVestkysten har kontaktet hovedaktionær og direktør Morten Lund for at få en uddybende kommentar, men han har i tråd med tidligere ikke ønsket at udtale sig og henviser blot til årsrapporten.

Her kan man læse, at selskabets ledelse forventer et lavere resultat for det nuværende regnskabsår, og at egenkapitalen er øget fra 28,3 til 44,2 millioner kroner.

I de fire afdelinger var der samlet 124 medarbejdere i 2017 - i 2016 var tallet 116.

Annonce

Virksomheden blev grundlagt i 1946 og blev frem til 1998 drevet af familien Skifter Andersen.

I 1998 overtog Jacob Lund virksomheden, som på det tidspunkt bestod af afdelingerne i Aabenraa og Padborg.

I 2000 udvidede man virksomheden med afdelingerne i Esbjerg og Herning.

Virksomheden er fortsat privatejet med Morten Lund som direktør og hovedaktionær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce