Annonce
Billund

Vorbasse får nyt torv og en aktivitetsakse

Der er et ønske om at få karussellen Mr. Swing King op på det nye torv, men den del af planen er usikker og tager under alle omstændigheder lang tid, da karussellen hører under Nationalmuseet. Illustration: Vorbasse Lokalråd

Vorbasse går i gang med første fase af byfornyelse til knap seks millioner kroner. Vorbasse Fonden har bevilget en halv million.

Vorbasse: Torvet mellem Vorbasse Kro og butikken Prikken i Vorbasse skal have en ordentlig overhaling. Veje bliver lukket, og nye vejføringer kommer til, og parkeringspladser flyttes, for at det nye torv kan blive til en hyggelig opholdsplads.

Samtidig skal stien mellem Vorbasse Skole og Vorbasse Fritidscenter forvandles til at være en aktivitetsakse, så det bliver en oplevelse at gå fra hovedgaden ved skolen og ned til campingpladsen. Det magiske tårn bliver indgangen til aksen fra fritidscentersiden.

Annonce
Der var stor interesse for at studere ideer og skitser i pausen, da planen for Vorbasse byfornyelse blev fremlagt. Privatfoto

Og det er bare de første skridt

De to projekter er nu valgt som de første indsatsområder i en omfattende byfornyelse af Vorbasse. I forlængelse af generalforsamlingen i Den Dynamiske Landsby blev planerne for byfornyelse præsenteret af Gitte Holmgaard fra Koordineringsudvalget, som er tovholder på projektet. 75 Vorbasse-borgere deltog i generalforsamlingen og bakkede op om projektet.

Vorbasse har i første omgang godt fem millioner offentlige kroner at gøre godt med fra Billund Kommune og Trafik-, Bygge- og Boligministeriet til byfornyelsen, men ideerne og ønskerne koster en del mere, og derfor skal Koordineringsudvalget nu søge fonde i håb om at få flere midler. Vorbasse Fonden har allerede bevilget en halv million kroner til byfornyelsen.

Der skal nu udarbejdes mere detaljerede skitser til de to projekter, og mandag den 5. februar er der igen en workshop for alle med projektleder Stephan Gustin ved roret. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce